Zeytuun

Paikka Ravintola
Zeytuun - LE COOL Tampere


Missä?
Tuomiokirkonkatu 21, Tampere
Katso kartasta
Milloin

PaljonkoMissä?
Tuomiokirkonkatu 21, Tampere
Katso kartasta
Milloin?

How Much?

Zeytuun – ja herkkusuut kiittävät

Tuomiokirkonkadun ravintolatarjonta on nyt libanonilaista rikkaampi. Pari viikkoa sitten avattu Zeytuun (arabiaksi “oliivi”) tarjoilee Lähi-idän makuja huokuvia mezeannoksia ja salaatteja. Ravintolasta kerrotaan, että suosikkiannokseksi on noussut paikan nimikkoannos Meze Zeytuun. Pitkänmalliselta lautaselta löytyy sopivan kokoiset annokset falafelia, hummusta, tabboulehia, baba ganoushia, viininlehtikääryleitä sekä kikherneitä. Hintakin on alle kympin.

Ensivisiitistä lähtien tunnelma Zeytuunissa on ollut välitön ja viihtyisä. Henkilökunta on ystävällistä, sisutuksessa on raikas, selkeä linja ja orientin biitin värittämä musiikki soi sopivalla volyymilla. Annosten esillepanokaan ei ole mitenkään yliolkaista.

Zeytuun - annos - LE COOL Tampere
Ruokalistan muutkin vaihtoehdot ovat maukkaita. Mezeannosten lisäksi LE COOL on jo ennättänyt testata myös falafelannokset Lebanon leipä ja Falafel rulla, joiden seuralaisista erityisesti avokadojugurttia pitää saada lisää ja pian!

Zeytuun - juomat ja jälkiruoka - LE COOL Tampere
Lounaalla voi myös viipyillä pidempään. Palan painikkeeksi Zeytuun tarjoaa teen (2,80 €) kera pähkinöillä täytetyn taatelin ja pikkubaklavan. Kaikki on itse tehtyä. Oma ote on myös talon smoothieissa, raikas minttu tuo appelsiinismoothieen hyvän säväyksen.


Zeytuun – Lebanon comes to Tampere

Zeytuun is the new kid on the block on Tuomiokirkonkatu. And this kid brings some seriously delicious Lebanese tastes with him. Take their signature dish, Meze Zeytuun, for example: falafel, hummus, tabbouleh, baba ganoush, stuffed vine leaves and chickpeas, all beautifully displayed on a long plate. And all this is yours for under a tenner.

Or try falafel with Lebanese bread or in a roll. The accompanying avocado yoghurt is a special treat that we want to sample again soon. Water’s a perfect companion to any meal but we were quite partial to their orange smoothie with a mint twist. And if you want something sweet to end the meal, the tea (2.80 €) comes with a small baklava and a date filled with nuts.

But it’s not just the food that brings a smile on your face. The staff is genuinely amiable, the decor combines modern with oriental in a clear and light way and even the music plays at an agreeable volume. So, we hope that this kid has come to stay.

Where? Tuomiokirkonkatu 21
When? Mon–Sun 10 am–9 pm
How much? Under a tenner

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.