Lapinniemen Ansari

Paikka Kahvila
Lapinniemen-Ansari-LE-COOL-Tampere


Missä?
Lapinniemenranta 6, Tampere
Katso kartasta
Milloin

joka päivä klo 11–20

PaljonkoMissä?
Lapinniemenranta 6, Tampere
Katso kartasta
Milloin?

joka päivä klo 11–20

How Much?

(Click here for the English version.)

Lapinniemessä, reilun parin kilometrin päässä ydinkeskustasta, sijaitsee varsin viehättävä kahvila Lapinniemen Ansari, jonka takia kannattaa lähteä taittamaan tuo kivenheiton mittainen matka.

Ansari-toinen-puoli-3-LE-COOL-Tampere

Ansari on vanhahtava sana kasvihuoneelle, ja kahvilan vuonna 1913 valmistunut rakennus olikin alun perin Lapinniemen puuvillatehtaan kasvihuone, jossa tehtaanomistajan vaimo viljeli kasvejaan.

Ansari-sisalta-LE-COOL-Tampere

Ansari-toinen-puoli-LE-COOL-Tampere

Kuvaannollisessa merkityksessä voidaan myös puhua jonkin pitämisestä ansarissa eli maailmalta suojattuna – ja siltä Ansarissa oikeastaan tuntui syksyisenä lauantaipäivänä, kun lasikattojen takana puiden lehdet hehkuivat syysväreissään ja omenapuiden oksat notkuivat hedelmistä. Ulkomailla tätä kuvattaisiin sanaparilla hidden gem, vain harvojen tuntema timantti, joka jää huomaamatta kaikkein tampatuimpia reittejä tallaavilta.

Ansari-toinen-puoli-2-LE-COOL-Tampere

Ansarin tiskit notkuvat herkuista. Suussa sulavan näköisten suolaisten suupalojen vierellä vitriinissä on ällistyttävä määrä erilaisia kakkuja ja leivonnaisia. Nopeasti laskettuna tarjolla on noin kahtakymmentäviittä eri sorttia! Lisäksi tyrkyllä on tiskintäydeltä jäätelöä sekä erikoiskahveja ja monenlaisia teelaatuja. Kunnon ruokaakin keittiöstä saa: salaattien ja lämpimien leipien ohella listalla oli myös lasagnea, broilerivarras ja frikadelleja.

Ansari-suolaiset-LE-COOL-Tampere

Ansari-kakut-LE-COOL-Tampere

Ansari-teet-LE-COOL-Tampere

Me valitsemme haudutettua mustaa teetä – joka tarjoiltiin söpöstä pikku pannusta – sekä key lime pien ja gluteenittoman omena-kinuskikakun. Valikoimassa on muuten ihastuttava määrä myös gluteenittomia herkkuja, jotka kelpaavat kyllä gluteeniakin nassuttavan suuhun. Niin antimien kuin tunnelmankin osalta kokemus on erinomainen – rauhallisessa ja visuaalisesti miellyttävässä paikassa viihtyy. Erityisplussapisteitä on annettava siitä, että kahvihetken voi nauttia myös koirakaverin kanssa. Koirat ovat siis tervetulleita terassin ohella myös kahvilan sisätiloihin. Ainoa miinus paikassa on aavistuksen korkea hintataso, muutaman euron kun hintoja pudottaisi, niin kukkaro kiittäisi.

Ansari-kakut-tee-LE-COOL-Tampere

Ansari-vesi-hella-LE-COOL-Tampere

Kahvilatoiminnan ohella Ansari on myös sisustusputiikki, joten kun maha on jo täynnä, voi vielä silmäillä, löytyisikö hyllyiltä jotakin mukaan oman kodin kaunistukseksi. Meidän matkaamme tarttui muutama kaunis paperikoriste, jotka varmasti löytävät paikkansa myöhemmin joulukuusen oksilta.

Ansari-toinen-puoli-4-LE-COOL-Tampere

Ansari-sisustusjuttuja-LE-COOL-Tampere

Viehättävässä kahvilassa on viihtyisä, sympaattinen tunnelma ympäri vuoden, ja lasikattojen takaa avautuva maisema vaihtuu niin vuodenaikojen kuin säänkin mukaan, mikä tekee jokaisesta käyntikerrasta omanlaisensa.

Ansari-sisalta-2-LE-COOL-Tampere

(Click here for the English version.)

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.