Ville Ruso

Kuvataiteilija Ville Ruson missio on tuoda uniikki maalaustaide jokaisen ulottuville. Töölöläisessä studiossaan Ville maalaa karua ja somaa taidetta niille, joille massatuotettu sisustustaulu, juliste tai isoäidin vanha merimaisemataulu ei ole se omin juttu. Valtaosa Villen töistä irtoaa oman kodin seinälle muutamalla satasella, joten enää ei tarvitse ryhtyä mansikanviljelijäksi voidakseen sisustaa kotinsa katseenkestävään kuosiin.

Moi, Ville! Karusoma on hauska nimi yrityksellesi. Mistä sen keksit ja kuvaako se myös töitäsi jollakin tapaa?

Nimeen on kätketty osasia omasta nimestäni. Se myös kuvaa mielestäni hyvin sitä, millaisia työni ovat. Parempaa nimeä en olisi voinut taidebrändilleni keksiä!

Mistä sait idean myydä uniikkeja maalauksia huokealla?

Idea syntyi omasta tarpeesta. Opiskeluaikoina kohtasin suuria vaikeuksia etsiessäni kotiini kivoja maalauksia. Kukaan ei palvellut vähävaraista opiskelijaa, joka olisi halunnut seinilleen kaunista katseltavaa. Taideteosten hinnat olivat hirvittävän korkeita. En ole törmännyt vastaavaan konseptiin missään muualla. Aina on niin, että joko teosten hinnat ovat tapissa tai sitten työt ovat halpatuotantomaissa tehtyä persoonatonta sarjatuotantobulkkia.

Miten kuvailisit karuja ja somia töitäsi?

Karusoman teoksilla ei ole erityistä tarinaa taustalla, vaan ne ovat kaikki merkitykseltään hyvin neutraaleja. Katsojalle jää näin tilaa tulkita teosten värejä ja muotoja omalla tavallaan. Monista teoksista voi kuitenkin löytää elementtejä meitä ympäröivästä luonnosta – vedestä, tulesta, kasveista, maaston muodoista ja niin edelleen.

Ville Ruso - kansi - LE COOL Tampere

Teet töitä myös tilauksesta. Miten minä voisin käytännössä saada työsi seinälleni?

Aivan aluksi otat minuun tietysti yhteyttä ja kerrot toiveistasi. Todennäköisesti olet jo tässä kohtaa tutustunut Karusoman tuotantoon netissä, joten osaat suht helposti vastailla esittämiini tarkentaviin kysymyksiin. Vastaustesi pohjalta teen sitten sinulle ehdotuksen tilaustyön ideasta. Sinun päätettäväksesi jää kolme asiaa: teoksen tyyli, värit ja koko. Jos ehdotukseni ja projektin budjetti on mielestäsi ok, ryhdyn hommiin. Kun työ on valmis, lähetän siitä sinulle kuvan kommentoitavaksi. Sen jälkeen työ joko hyväksytään, hylätään tai sitä muokataan, kunnes kaikki on valmista ja olet lopputulokseen tyytyväinen.

Mikä on erikoisin duuni, jonka olet saanut tehdä?

Vanhan lumilaudan muuttaminen Karusoma-teokseksi oli vähän harvinaisempi tehtävä. Myös yksi kitara on tullut koristeltua.

Mikä on suhteesi Tampereeseen? Onko tässä kaupungissa jokin paikka, joka erityisesti inspiroi sinua?

Olen suuri Tampereen ystävä. Olen vieraillut Mansessa lukuisia kertoja ja opiskellutkin siellä osa-aikaisesti vuoden ajan. Jos joutuisin pakon edessä muuttamaan Helsingistä pois, valintani olisi ilman muuta Tampere.

Se hetki, kun ensi kerran ajoin autokyydillä Tampereen keskustasta opiskelupaikkaani Varalaan ja näin Pyynikintieltä avautuvan maiseman Pyhäjärvelle, on jäänyt pysyvästi mieleeni. Hienompaa maisemaa saa hakea.

Kiitos, Ville!

P.S. Karusomaa voit ostaa omalle seinällesi osoitteesta: www.karusoma.com.

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.