Ville Leinonen

Soittaja, laulaja, lauluntekijä, isi. Ville Leinosesta on moneksi. Jazztrio MOPOn kanssa äänitetty levy on juuri ilmestynyt, mutta työn alla on paljon muutakin. Ville kertoo haastattelussamme myös miksi rummut ovat voittajan valinta.

Moi, Ville! Miten kevät on lähtenyt käyntiin? Mitä kaikkea olet puuhannut viime aikoina?

Kiitos kysymästä. Se on se aurinko ja se tulee joka kevät. Se saa valtaa ihmisessä ja alkaa herättelemään tuntosarvellisia. Jazztrio MOPOn kanssa äänitetty levy ilmestyi juuri, ja nyt puuhataan systeemejä kasaan keikkoja varten. Koetan löytää vuorokaudesta aina tunteja myös seuraavien teosten äänittämiselle, ja kitaraakin pitäisi soittaa enemmän niin tulisi paremmaksi soittajaksi.

Kysyimme taannoin Risto Ylihärsilältä, kumpi teistä on parempi rumpali. Riston mukaan on mahdotonta sanoa, koska ”mittalaitteet menee rikki oli siellä kumpi tahansa.” Mikä on sinun kantasi asiaan?

Nyt puhutaan niin kirkkaasta kärjestä, ettei asialla ole varsinaisesti merkitystä. Huipulla vaan paistatellaan ja heitellään ylävitosia. Jos mietit, mitä soitinta alkaisi soittamaan, niin rummut on voittajan valinta. Siinä voi olla hyvä ilman, että tarttee esittää mitään.

Uusin levysi ISI ilmestyi viime vuonna. Millaista musiikkia olet tehnyt viime aikoina? Oletko jatkanut laulelmalinjalla?

ISI-levyn jälkeen aloitin heti äänittämään seuraavaa levyä. Kyse on mun englanninkielisestä debyytistä OPD Songbook. On siinä aika melodisia biisejä, laulelmallisiakin. Ehkä se menee niin, että jos teen jotain muunlaista musiikkia kuin laulelmallista, niin siitä tietää, että Leinosella on taas jotkut defenssit päällä.

Olet ehtinyt tehdä jo pitkän uran muusikkona. Miten Tampereen musiikkiskene on tuona aikana muuttunut, ja millainen nykytilanne on mielestäsi?

Solidaarinen sosialismi elää ja voi hyvin. Kyllä kai se sama meno jatkuu Doriksessa edelleen?

Kerro vielä lopuksi, mikä Tampereella on mielestäsi parasta juuri nyt?

Kulttuuriosuuskunta Uulu, appelsiinijäätelö ja kevätjuhlat.

Kiitos, Ville!

Kurkkaa Facebookista, mitä Villelle kulloinkin kuuluu!

Kuva: Nauska

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.