Ville ja Eveliina Virkki / Dream Hostel

Tampereelta majapaikkaa etsivillä on mahdollisuus yöpyä yhdessä Euroopan parhaista hostelleista. Parin viime vuoden ajan moneen kertaan palkittu Dream Hostel on vuodesta 2014 lähtien tarjonnut myös tasokasta hotellipalvelua. Yrityksen takaa löytyy kovasti itsekin matkustamisesta tykkäävä pariskunta Ville ja Eveliina Virkki. Mutta miten menestyskonsepti sai alkunsa ja miltä Dream Hostelin tulevaisuus näyttää?

Moi, Ville ja Eveliina! Mistä saitte alunperin idean hostellin perustamiseen? Oliko teillä kokemusta alalta ennen Dream Hostelia?

Idea lähti alun perin omilta reissuilta. Kierrettiin maailmaa, yövyttiin hostelleissa, motelleissa ja couchsurffattiin. Rakastuttiin siihen tunteeseen, mikä maailmalla hostelleissa vallitsi, ja vitsillä mietittiin, että olisi kiva, jos itsellä olisi joskus hostelli. Pohdinnat oli tässä vaiheessa aika kevyitä, eikä niitä itsekään ottanut tosissaan.

Kipinä yrittäjyyteen ja oikean hostellin perustamiseen tuli reissulta kotoutumisen jälkeen Aamulehdestä. Siellä hehkutettiin, kuinka Tampereelle tarvitaan uutta, edullista majoitustilaa. Laskettiin 1+1 (idea + tarve), ja siitä homma lähti hitaasti liikkeelle. Kaiken kaikkiaan hommaan vierähti välivaiheineen ja vaiheiluineen kolme vuotta. Ylä- ja alamäkiä mahtui matkalle aika paljon.

Millainen työnjako teillä on?

Työnjako on ollut vuosikaudet aika selvä – meillä on kotona kolme pientä lasta, joten Eve on ollut lasten kanssa kotona. Nuorimmainen on nyt kohta kolmevuotias ja sen ikäinen, että Evekin raaski lähteä kotoa töihin. Me ollaan siis oltu samaan aikaan töissä vasta muutama kuukausi! Työnjako on aika selkeä, minä (Ville) vastaan hallinnosta ja hoidan vastaanottohommia, Eve taas vastaa siitä, että kaikki paikat on tiptop ja moitteettomassa kunnossa.

Asiakaspalvelu ja siisteys on ne kaksi asiaa, joista meitä eniten kehutaan, joten siinä mielessä ollaan molemmat onnistuttu omalla tontilla aika hyvin. Toki pitää muistaa, että meillä on huikeaa henkilökuntaa, joka käytännössä tekee myös ihan kaikkea mitä eteen tulee ja mahdollistaa siten tasokkaan toiminnan ja hommien hoitumisen. Lisäksi Eve hoitaa kokonaan Valkeakosken hommat, eli Haave Apartmentin pyörittämisen, mä koetan pitää sormeni siitä erossa.

Miten pari vuotta sitten avattu Dream Hotel on muuttanut toimintaanne?

Asiakaskunta on ainakin laajentunut ja ollaan “jouduttu” opettelemaan uusia juttuja. Viestintä on monimutkaisempaa, kun puhutaan kahdesta hiukan erityyppisestä majoitusvaihtoehdosta. Asiakkaat saattavat hotellipuolella olla vaativampia ja varauskeissit monimutkaisempia. Tuntuu, että ammattitaitoa on tullut kahdessa vuodessa mieletön määrä lisää ja alaa on oppinut ymmärtämään ihan eri tavalla. Muuten mennään sellaisella perusleppoisalla meiningillä niin kuin tähänkin saakka – ollaan joustavia, avuliaita ja hoidetaan asiakkaalle katto pään päälle.

Mainitsittekin jo hiljattain Valkeakoskelle avaamanne Haave Apartmentin. Meinaatteko laajentaa toimintaanne muihinkin kaupunkeihin?

Itse asiassa Haave on ollut meillä jo useamman vuoden “koekäytössä”. Ollaan vähän tunnusteltu, mitä tuollainen huoneistohotellimainen toiminta voisi olla ja miten sellainen bisnes toimii pienessä kaupungissa. Ihan hyvin on toiminut, ja nyt me halutaan kasvattaa sitäkin hommaa. Me tehtiin Haaveeseen iso remppa, ja sen ansiosta meillä on Valkeakoskella koko kesä käytännössä myyty loppuun, joten voi olla, että siellä nähdään pientä laajentumista jossain vaiheessa. Helsinki tietenkin houkuttaa, kun sopivat kumppanit ja tekijät löytyvät. Tiloja sieltäkin on katseltu aktiivisesti.

Millaista tulevaisuutta suunnittelette Dream Hostelille muuten? Missä ollaan esimerkiksi viiden vuoden päästä?

Perusliiketoiminta pyörii hyvin ja meno on aika tasaista. Joku muu voisi olla tyytyväinen tähän tilanteeseen, mutta kyllä meillä aina ideat lähtevät laukalle ja tarve kehittää ja kehittyä on kova. Viiden vuoden päästä meillä on majoitustoimintaa kotimaassa useammassa kaupungissa ja toivottavasti Helsingissä Suomen hostellien ehdoton lippulaiva. Tampereen hostelli porskuttaa ennallaan, ja ehkä meilläkin on aikaa toteuttaa muitakin kuin työhön liittyviä unelmia, veri kun vetää vahvasti ulkomaille koko ajan ja asuminen / työn teko ulkomailla lämpöisessä kiehtoo meitä molempia.

Millainen kesä teillä on tiedossa? Ehdittekö pitää lomaa?

Alkukesä on ollut odotettua parempi ja loppukesä näyttää ennusteissa normaalilta eli vilkkaalta, joten ihan kiva kesä on tulossa. Heinäkuussa lomaillaan ja enemmän varmaan sitten talvella, kun töissä on hiljaisempaa.

Mikä Tampereella on parasta juuri nyt?

Tampereella on tällä hetkellä paljon siistejä juttuja menossa. Ravintolapuolelle on noussut paljon kivoja, pieniä paikkoja, ja tuntuu, että mikroyrittäjyys on nousussa. On tullut uusia pakopelipaikkoja, pienpanimoita ja muuta pientä mutta kiinnostavaa toimintaa. Tuntuu, että kaupunkikulttuuri elää ja voi erinomaisesti!

Isomassa kuvassa Tampereella on myös huikea meininki – kansiareena, asemakeskus, ratikka, rantatunneli, uudet korkeat rakennukset radan varressa ja Tullin alueella. Pakko nostaa hattua päättäjille, että uskalletaan kehittää kaupunkia. Nämä kaikki hankkeet tukevat totta kai meidän työtämme ja menestymisen mahdollisuuksia, mutta tykkään niistä ennen kaikkea ihan vaan siksi, että on hienoa, että kaupunkia kehitetään järkevästi. Vielä kun lentokenttä saadaan vetämään kunnolla, niin meillä on aika hieno city täällä.

Kiitos, Ville ja Eve!

Tutustu Dream Hostel & Hoteliin majoitusliikkeen kotisivulla ja Facebookissa.

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.