Vesa Suksi

Nuorison parissa työskentelevä Vesa Suksi tietää, että taiteen tekemisellä on rauhoittava vaikutus ja että taiteen kokeminen tuottaa iloa. Hän lähestyy taidettaan ennakkoluulottomasti, ja miehen uusimmassa näyttelyssä nähdäänkin myös tuttuja kasvoja, kuten kansikuvassamme tiukasti tuijottava Lemmy Kilmister.

Moi, Vesa! Kerro ensin vähän itsestäsi ja siitä, miten olet päätynyt tekemään taidetta.

Olen 35-vuotias ja olen kotoisin Alavudelta Etelä-Pohjanmaalta. Muutin Tampereelle vuonna -98 opiskelemaan viestintää ja kuvataidetta. Olen työskennellyt nyt 15 vuotta myös nuoriso-ohjaajana erilaisissa tehtävissä sekä kaupungilla että lastensuojelussa. Taide toimii tällaiselle vilkkaalle kaverille rauhoittumiskeinona ja tapana purkaa omia ajatuksia toisille. Taide on toiminut myös työkaluna työssäni nuorten kanssa.

Miten kuvailisit omaa tyyliäsi taiteilijana?

Tyylini on kokeilevaa, yhdistelen ennakkoluulottomasti eri tekniikoita ja materiaaleja töissäni.
Ensimmäisessä näyttelyssäni (Tuntemuksia, tammikuu 2014) oli esillä suurikokoisia akryylitöitä sekä pastelliliituteoksia. Itse pidän suurista teoksista ja olenkin vuosien saatossa tehnyt seinämaalauksia aina lastenhuoneista firmojen edustustiloihin.

Sulla aukeaa näyttely perjantaina 26.6. Bar Bertelissä. Millaisia töitä siellä on esillä?

Tämänkertainen näyttely koostuu erikokoisista akryylitöistä. Unet ja elämä -näyttely pitää sisällään eriaiheisia teoksia asioista, jotka ovat koskettaneet mua. Bar Bertelin tilat ovat kahdessa kerroksessa, ja näyttely on suunniteltu siten, että yläkerrassa on esillä aihealueeltaan abstraktimmat teokset ja alakerrassa esittävät työt. Bar Bertel valikoitui näyttelypaikaksi hyvän sijaintinsa ja mielenkiintoisten tilaratkaisujensa takia. Nämä tekijät tukevat teosteni sävyä. Tunnelmaltaan miljöö on ihanteellinen näyttelylle.

Näyttelyssä on esillä muun muassa maalauksiasi kuuluisista artisteista. Valikoitko töihin vain sellaisia tyyppejä, joiden musiikkia itse diggailet?

Kun valitsin maalattavat artistit, pääpaino ei ollut musiikissa vaan persoonassa. Toki pidän myös heidän musiikistaan. Maalausten artisteja yhdistää usko itseensä ja saavutettu menestys. Heidän piirteensä ovat tyyliteltyinäkin katsojan helposti tunnistettavissa.

Onko sulla jotakuta kaikkien aikojen idolia?

Yksittäistä idolia ei ole, mutta yksi suosikeistani on Lenny Kravitz, joka on yksi viidestä tähän näyttelyyn maalaamistani artisteista. Siinä on mies isolla karismalla.

Kaikki Bar Bertelissä olevat työsi ovat myös myynnissä. Miksi kannattaa ostaa taidetta? Ja miksi juuri sinun taidettasi?

Parhaimmillaan taide tuo omistajalleen jatkuvaa iloa. Hyvä teos herättääkin katsojassa aina uusia ajatuksia. Yksittäinen teos on aina uniikki ja kertoo myös paljon omistajastaan. Uskon, että työni täyttävät nämä kriteerit. Asia kuitenkin kannattaa käydä toteamassa itse paikan päällä näyttelyssä.

Kerro vielä lopuksi, mikä Tampereessa on siisteintä.

Tampereessa siisteintä ovat sen lämminhenkiset ihmiset.

Kiitos, Vesa!

Vesan näyttely Unet ja elämä on esillä Bar Bertelissä (Hämeenkatu 30) 30.8. asti.

Vesa Suksi - teos - LE COOL Tampere

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.