Teemu Markkula

Kovassa nosteessa oleva Death Hawks lähti huhtikuun alussa maailmalle ja viimeistelee parhaillaan kuukauden mittaista Euroopan-kiertuettaan. LE COOL sai yhtyeen nokkamiehen Teemu Markkulan kiinni tien päältä. Teemu muun muassa kertoi, millaisen musiikin saattelemana kuolonhaukat liitelevät halki Euroopan.

Moi, Teemu! Uusin levynne Sun Future Moon on mielettömän kova. Oletteko jo henkisesti valmistautuneet vääjäämättömään maailmanvalloitukseen?

Täysin vallaton maailmanvalloitus on käynnissä paraikaa! Ruumis ja sielu olivat molemmat valmiina toki. Eetteriä kohti joka askeleella.

Kierrätte parhaillaan Eurooppaa. Millaisia odotuksia teillä oli kiertueen suhteen, ja kuinka kovasti panostatte jatkossa Suomen ulkopuolella keikkailuun?

Odotuksina oli soittaa hyvin ja tarjota ihmisille vaikuttava tapahtuma. Tähän asti olemme onnistuneet harmonisessa missiossamme. Jatkossakin panostamme keikkailuun Suomessa ja sen ulkopuolella yhtä paljon. Etusijalla tosin paikat, joissa emme vielä ole vierailleet.

Kuinka bändi pitää jaksamista yllä pitkien kiertueiden aikana?

Jaksamista pidetään yllä tutustumalla aktiivisesti paikallisiin tapoihin ja kulttuuriin mahdollisimman monella osa-alueella. Uskomme, että paikalliset ovat jo hyvin oppineet, mikä on ihmiselle hyväksi kyseisessä ympäristössä.

Death Hawks rakennettiin alun perin äänittämään sinun tekemiäsi biisejä. Miten biisit nykyään syntyvät? Ovatko ne yhä pääasiallisesti sinun kynästäsi?

Death Hawks -yhtyeen kappaleet syntyvät nykyään monin tavoin. Alkuun panevia voimia on useita. Yhtyeen persoonat ja ajoittaiset mieltymykset tuottavat mielenkiintoisia ja kiehtovia yhdistelmiä aina vaan paremmin. Monen biisin pohjana on edelleen toiminut säveltämäni teos.

Millaista musiikkia sinä ja bändin muut jäsenet tykkäätte itse kuunnella? Mikä on iskenyt viime aikoina kovimmin?

Ajellessa on nyt viimeksi soinut esim. David Axelrod, Yes, Don Cherry, D.R. Hooker, Can, Brian Eno, Patti Smith ja UFO. Tuo D.R. Hookerin The Truth -levy on tuntunut mielenkiintoiselta!

Kerro vielä lopuksi, mikä Tampereella on mielestäsi parasta.

Tampereella parasta on monipuolisuus niin ihmisissä, kulttuurissa kuin ravintolatarjonnassakin. Tampere on laadukas kaupunki!

Kiitos, Teemu ja Death Hawks!

Death Hawks kiertelee Eurooppaa huhtikuun loppuun asti. Voit seurata bändin kiertuetta Facebookissa ja muita kuulumisia nettisivuilla.

Kuva: Sami Sänpäkkilä

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.