Taru Heinänen

Tamperelainen Taru Heinänen otti uralleen rohkeasti aivan uuden suunnan kolmisen vuotta sitten ja ryhtyi vaateliikeyrittäjäksi. Nyt hän luotsaa Seele-nimistä ekodesignliikettä, joka keskittyy eettisesti valmistettuihin tuotteisiin. LE COOL halusi ehdottomasti tietää hänestä ja Seelestä hieman lisää.

Moi, Taru! Kerro vähän Seelestä. Miten se eroaa muista vaatekaupoista?

Seele on ekodesignliike, jossa kriteeri myyntiin otettaville tuotteille on, että ne ovat eettisesti valmistettuja. Sitä kautta valikoimasta on muodostunut suomalaista suunnittelua painottava. Ihailtavan iso osa tuotteista on myös valmistettu Suomessa. Jaksan myös hehkuttaa pirkanmaalaista, korkeatasoista vaate- ja asustesuunnittelua, joka Seelessäkin on hyvin edustettuna!

Seele eroaa muista vaatekaupoista lähinnä kokonaisuutena, ei niinkään yksittäisten elementtien osalta. Myös muualta onneksi löytyy eettisesti valmistettuja, ekologiset arvot huomioivia mutta silti tyylikkäitä vaatteita ja asusteita. Kun ne yhdistetään iloisen välittömään, asiakkaan tarpeet huomioivaan asiakaspalveluun sekä Seelen tuotevalikoimaan, syntyy uniikki kokonaisuus, jota ei muualta löydy.

Mistä sait ajatuksen liikkeen perustamiseen? Mitä teit ennen Seeleä?

Perustin Seelen hieman itsekkäistä lähtökohdista eli luodakseni itselleni työpaikan, josta voin nauttia täysillä, ja välttääkseni vain viikonloppuja varten elämisen. Ihminen viettää suurimman osan hereilläoloajastaan töissä, joten mielestäni sen täytyy olla pääosin kivaa! Lisäksi halusin työn, jossa yhdistyvät monipuolisuus, luovuus, sosiaalisuus sekä itselleni tärkeät arvot. Yrittäminen tuntui tällöin luontevalta vaihtoehdolta. Lisäksi Tampereen vaatetarjonta oli mielestäni jokseenkin suppea, eli koin sillä toimialalla olevan vielä tilaa Seelen kaltaiselle yritykselle.

Olen koulutukseltani laskentatoimen ekonomi, joten päätin valita melkoisen toisenlaisen suunnan uralleni kolmisen vuotta sitten. Työskentelin aiemmin parin isomman yrityksen talousosastolla sisäisen ja ulkoisen laskentatoimen tehtävissä, mutta oltuani muutaman vuoden kotona lasten kanssa huomasinkin haluavani jotain muuta. Aiemmista töistä ja koulutuksestani on kyllä ollut valtavasti hyötyä liiketoiminnan monimuotoisuuden ymmärtämisessä ja lukuja pyöritellessä, eli mikään ei ole kuitenkaan mennyt hukkaan, ja arvostan myös menneisyydessä tehtyjä valintoja.

Mistä bongaat uusia tuotteita ja brändejä valikoimiisi?

Seuraamalla alaa jatkuvasti ja kuuntelemalla aktiivisesti asiakkaitani. Haluan, että Seele on myös asiakkaidensa näköinen liike eikä vain oma näkemykseni mukainen. Otan erittäin mielelläni vastaan konseptiin sopivia merkkivinkkejä sekä tuotetoiveita eri merkkien sisällä.

Mikä on in tällä hetkellä? Onko jotain selkeää hittituotetta?

Kuvaillessani Seelen toimintakenttää puhun paljon trendistä, jolla ei ole varaa mennä ohi. Jollain mittarilla mitattuna lähituotanto, ekologisuus, kotimainen design sekä läpinäkyvät toimintatavat ovat pinnalla juuri nyt, mutta ne eroavat “trendistä” siinä, että uskon niiden olevan pysyviä suuntauksia. Muutenkin Seelen tuotevalikoimaa kuvaa hyvin “slow fashion” eli tuotteet kestävät tyyliltään myös aikaa.

Yksi suosituin tuote lienee kuitenkin tamperelaisen Uhana Designin Pisara-korvakorut, jotka menevät melkeinpä yhtä nopeasti kuin tulevatkin!

Entä mitä on luvassa vuonna 2016?

Uusia merkkejä, toiminnan kehittämistä sekä ahkeraa työntekoa!

Kerro vielä lopuksi, mistä asioista nautit Tampereessa.

Tämä onkin erityisen kiva kysymys, sillä pysähdyn monesti oikein tietoisesti miettimään, kuinka ihana kaupunkimme on ja kuinka paljon nautinnollisia asioita täältä löytyykään. Yleisemmällä tasolla pidän siitä, että täällä tykätään todella kehittää kaupunkia ja sen eteen ollaan valmiita tekemään töitä ja myös rahallisia investointeja. Olen kokenut Tampereen myös yrittäjäystävälliseksi kaupungiksi.

Konkreettisemmalla tasolla minulle mieluisia paikkoja ovat Tammerkosken ranta vanhoine tehdasmiljöineen, Tallipiha, Pispala, Kauppahalli, Tammelantori ja Laukontori jne. Lisäksi täältä löytyy paljon ihania ravintoloita ja kahviloita, jotka käyttävät tuotteissaan laadukkaita, monesti myös lähellä tuotettuja raaka-aineita. Olen kotoisin Kangasalta, opiskelin Turussa, työskentelin pääkaupunkiseudulla ja palasin kuitenkin enemmän kuin mielelläni Tampereelle – täällä on hyvä olla!

Kiitos, Taru! Me olemme kanssasi täysin samaa mieltä – Tampereella on hyvä olla.

Seelen valikoimiin voit tutustua kätevästi täällä.

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.