Tarja Mäkelä – Outlet-kirppis Luxus

Outlet-kirppis Luxuksen on viime lokakuusta lähtien voinut bongata Hallituskadulta. Liikettä pyörittää Tarja Mäkelä, joka on toiminut yrittäjänä jo 26 vuotta. Tarja paljasti meille, millaisia kirppari-ihmisiä tamperelaiset ovat.

Moi, Tarja! Kerro vähän, mikä on Outlet-kirppis Luxus. Mikä on sen konsepti?

Outlet-kirppis Luxus on monipuolinen myymäläkokonaisuus, joka palvelee niin kirpputorijaksoa kaipaavaa myyjää kuin aarteita etsivää ostajaa. Kahdensadan neliön liiketilassa on sekä merkkituotteiden outlet-myymälä että kirpputoripuoli.

Outlet-kirppis Luxus on nimensä mukaan luksusversio kirpputorista, eurooppalaistyylinen putiikkimainen myyntipaikka, jossa tuotteet on laitettu kauniisti ja houkuttavasti esille rekkeihin, hyllyihin ja näyteikkunaan. Toimintatapa on tarjota asiakkaille täyden palvelun paketti ja paras mahdollinen palvelukokonaisuus, joka sisältää hinnoittelun, vaatehuollon, markkinoinnin ja kauniin esillepanon. Lisäksi olemme mukana myyntitilanteessa. Hinnat ja koot on helppo tarkistaa jokaisessa tuotteessa olevasta hintalapusta, ihan kuten muissakin liikkeissä. Myyntivalttina ovat merkkivaatteet ja hyvä laatu. Luxukseen voi turvallisesti tuoda myyntiin kalliimpiakin tuotemerkkejä, ja myynnissä olevia tuotteita voi seurata kätevästi myös Instagramin kautta.

Kauanko Luxus on toiminut, ja mistä sait ajatuksen sen perustamiseen?

Olemme toimineet kaksi vuotta. Liike sijaitsi alkuun Ylöjärven Elovainiossa, mistä muutimme lokakuussa 2015 Hallituskadulle Tampereen ydinkeskustaan, missä asiakkaiden tavoitettavuus on parempi. Kierrätys on minulle elämäntapa. Työskentelin aikaisemmin kampaamoyrittäjänä, ja kirppis sai alkunsa vuonna 2014 kierrätysajatuksesta ystäväni inspiroimana. Ajattelin, että outlet-puoli – eli edellisen kauden tuotteet, ylijäämät ja mallikappalemyynti – kompensoi hyvin kirppisyritystä.

Mitä kaikkea Luxuksen pyörittämiseen liittyy? Teetkö kaiken yksin?

Minun lisäkseni yrityksessä työskentelee yksi henkilö. Työsarkaa kyllä riittää – työnkuvaan kuuluu kirpputoripuolella esimerkiksi tavaroiden vastaanottaminen, hinnoittelu ja kaunis esillepano. Outletin ostotapahtumat, kirjalliset asiat sekä markkinoinnin, mainonnan ja sosiaalisen median hoidan silloin, kun työntekijä on paikalla. Asiakkaamme ovat meille hyvin tärkeitä, ja pyrimme palvelemaan heitä parhaalla mahdollisella tavalla, jotta saamme luotua jatkumoa sekä myyjien että ostajien suhteen.

Mitä kaikkea outlet-puolella on myynnissä, ja mistä saat outlet-tuotteet?

Outletissa on myynnissä sisustustarvikkeita, antiikkia, taidetta, kodintekstiilejä, asusteita ja koruja, vaatteita, kenkiä sekä laukkuja arkeen ja juhlaan. Tuotteet tulevat eri yrityksiltä ja maahantuojilta Suomesta ja ulkomailta. Viime viikolla olin esimerkiksi Tukholmassa kiertämässä outlet-myymälöitä ja etsimässä hintaluokaltaan ja malleiltaan sopivia tuotteita.

Millaisia kirppisihmisiä tamperelaiset ovat? Mitä ostetaan eniten? Entä mitä tuodaan myytäväksi eniten?

Tamperelaiset ovat vannoutuneita kirppisihmisiä. On ollut ilo huomata, kuinka kierrätys on saanut yhä enemmän jalansijaa kaupungissamme ja hyvät tuotteet saadaan uusiokäyttöön hyvillä hinnoilla. Kirppispuolelta ostetaan etupäässä merkkivaatteita, joita tuodaankin eniten myytäväksi. Hyvässä nousussa ovat antiikki, taide ja sisustus.

Panostamme paljon turvallisuuteen. Jokainen tuote on varustettu hälyttimillä ja liikkeessä on tallentava kameravalvonta. Luxus-kirppis tavoittaa myös sellaisia myyjiä, joita tavanomainen kirppis ei ole pystynyt palvelemaan. Ihanat asiakkaat tekevät arjesta juhlaa! Olen erittäin iloinen, että voin olla avuksi myös niille, jotka eivät hektisen arjen vuoksi ehdi muuten myymään kirpputorille. Ostajan kannalta taas merkkituotteiden ja luksusbrändien hinnat ovat kohtuulliset. Päivitämme myynnit nettiin, ja asiakas voi seurata omaa myyntiään Kirppari-Kallen sivuilla.

Mitä teet vapaa-ajallasi? Mitä harrastat?

Yrittäjällä vapaa-aika on kortilla, mutta sunnuntait pyhitän ulkoilulle maaseudun rauhassa koiran kanssa. Samalla voi miettiä, kuinka toimintaa pystyisi kehittämään vieläkin paremmaksi. Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi Outlet-kirppis Luxukseen!

Kiitos, Tarja!

Outlet-kirppis Luxusta voit seurata Facebookissa, Instagramissa sekä osoitteessa http://www.kirpputoritampere.fi

Kuva: Tiina Routamaa

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.