Tanssivirtaa Tampereella

Tanssivirtaa Tampereella -festivaali avaa monipuolisia näkymiä nykytanssiin. Ohjelmistoon kuuluu niin soolo-, duo- kuin ryhmäteoksiakin sekä elokuvia tanssista. Festivaali keskittyy Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämölle, mutta ohjelmaa on myös muualla kaupungissa.

Tiistai 19.5. klo 19 Mikä on tyhjiö? Onko sellaista olemassa? Teemu Kyytisen 45 minuuttia kestävässä teoksessa Void kolme naistanssijaa heittäytyy kiihkeään liikkeeseen pelkistetyn, herkän tila- ja valosuunnittelun sekä vaihtelevan musiikin täydentäessä esityksen vangitsevaksi.

Keskiviikko 20.5. klo 19 Human Resources on Jeremy Waden koreografioima, tanssin maistereiksi valmistuvien 70-minuuttinen opinnäytetyö, jossa pohditaan kahdeksan hengen voimin, mihin inhimillisiä voimavaroja nykymaailmassa suunnataan.

Tanssivirtaa Tampereella - LE COOL Tampere

Torstai 21.5. klo 19 Teoksessa Kolmen pysäkin kautta yhdistyy soolo-osiot koreografi Petri Kekonin kolmesta teoksesta. Elämä ja kuolema, liike ja teko, koreografinen taulu – nämä ovat noin 50 minuuttia kestävän kokonaisuuden avainsanoja.

Perjantai 22.5. klo 19 Henkilökohtaiset ja kollektiiviset historiat ovat kehyksenä keskustelussa, jota viisi erilaista, eri aikoina syntynyttä naista käy Virva Talosen teoksessa Vuosirenkaat (60 minuuttia).

Lauantai 23.5. klo 17 Koreografi Laura Koistisen 40-minuuttisessa sooloteoksessa Speaking of keskustellaan merkityksellisyydestä, ja vuoropuhelua käyvät tanssija ja liike, tanssija ja yleisö sekä liike ja yleisö.

Sunnuntai 24.5. klo 17 Liisas Danst Rosas on Liisa Pentin ja Liisa Risun yhteisteos, jota on kuvattu hilpeäksi ja häpeilemättömäksi tarinaksi, jossa pohditaan, mitä jo keski-ikään ehtineeseen tanssijanvartaloon on matkan varrella jäänyt (kesto 70 minuuttia).

Tanssivirtaa Tampereella - LE COOL Tampere

Näiden esitysten lisäksi koreografi Joona Halosen teosta Lyhyt matematiikka esitetään maksutta festivaalin jokaisena päivänä ympäri kaupunkia. Tarkemmat tiedot täältä.

Eikä siinä vielä kaikki. Hällä-näyttämöllä esitetään myös tanssielokuvia 35 minuuttia kestävänä näytöksenä päivittäin ke–la. Esityksiin on vapaa pääsy. Tarkemmat tiedot näet festarisivulta. Lisäksi Hällä-näyttämön aulassa nähdään tanssielokuvakilpailu 60secondsdancen parhaita paloja eri puolilta maailmaa koko festivaalin ajan.

Festareihin kuuluu tietysti myös avajaisbileet (tiistaina klo 20–23 Klubilla) ja päätösbileet (sunnuntaina klo 19–23 Telakalla). Molempiin on ilmainen sisäänpääsy.

P.S. Jos nykytanssi ei ole sinulle ennestään tuttua, voit hakea festivaalin erikoiskutsuvieraaksi. Ensikatsojat pääsevät veloituksetta tutustumaan valitsemaansa esitykseen sekä saavat henkilökohtaista opastusta tekijöihin ja taustoihin. Ota yhteyttä liput@tanssivirtaa.net tai puh. 050 550 7019.

P.P.S. Those who don’t speak Finnish can have a look at the Tampere Dance Current – Contemporary Dance Festival program in English here.

Missä? Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25
Milloin? 19.–24.5., ks. esitysajat jutusta
Paljonko? 18/15/10 € Hällästä, festivaalipassi 39 €

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.