Tampere Jazz Happening 2016

Tampere Jazz Happening tuo taas musiikillista lohtua synkkiin syysiltoihin torstaista sunnuntaihin. Me poimimme ohjelmistosta kiinnostavimmat tärpit jokaiselle festaripäivälle.

torstai 3.11.

Klubi, klo 20, ilmainen

Klubin ilmaiskeikalla korvat suunnataan kohti pohjoismaista jazzia ja nuoria muusikoita. Illan aikana nähdään kaikkiaan kolme kolmikkoa. Japanilaislähtöisen, pianoa soittavan Naoko Sakatan sekä ruotsalaisrumpalin ja -basistin muodostamaa Naoko Sakata Trioa kuvataan varmaksi, mutta yllätykselliseksi. Susanna Risberg Trio puolestaan tuo iltaan herkkää sointia ja melodista modernia jazzia. Ruotsalais-tanskalainen Nuaia taas hurmaa yleisöjä ambientmaisen eteerisellä ja runollisella free popillaan.

nuaia_pieni_c_simon_klang

Nuaia, kuva Simon Klang

perjantai 4.11.

Telakka, klo 24, 25 / 20 €

Telakan perjantain keikalla nähdään niin ikään kolme esiintyjää, joista eniten meitä kiehtoo Stratovariuksestakin tutun basisti Lauri Porran oma kokoonpano Fly Ensemble. Me haastattelimme Porraa, jolle keikka omalla bändillä Tampere Jazz Happeningissa on ollut pitkäaikainen unelma. Lue koko haastattelu täältä.

LOPPUUNMYYTY

Lauri-Porra-by-Jarmo-Katila-LE-COOL-Tampere

Lauri Porra, kuva Jarmo Katila

lauantai 5.11.

Pakkahuone, klo 20, 50 / 40 €

Pakkahuoneella on tarjolla todellista lauantai-illan huumaa, kun lavalle astelee kivenkovia artisteja Atlantin takaa. Illan aloittaa Charles Lloyd Quartet, jonka jo pappaikään ehtinyt keulahahmo Charles Lloyd on musisoinut 1960-luvun suuruksien kanssa, joista mainittakoon vaikkapa Jimi Hendrix, Doors ja Beach Boys. Tämän poppoon musiikissa kaikuvat kokemus ja syvään ulottuvat juuret.

Seuraavana lavalle saapuu Donnie McCaslin Group, joka soitti studiobändinä David Bowien viimeiseksi jääneellä albumilla Blackstar. Nelikko tarjoaa sähköistä soundia ja genrerajoja rikkovaa musiikkia.

Illan päättää ”jamaikalaisen dubin syvien rytmien, free jazzin ja electronican yllättävä liitto”. Reggaen ja dubin legendat Sly & Robbie nimittäin nousevat lavalle trumpettimestari Nils Petter Molværin kanssa. Hyvin erilaisia genrejä edustavat muusikot luovat kuitenkin harmonisen ja jopa hypnoottisen kokonaisuuden.

Sly-Robbie

Sly & Robbie

sunnuntai 6.11.

Telakka, klo 21, ilmainen

Sunnuntaina ympyrä sulkeutuu, kun tarjolla on taas ilmaiskeikka pohjoismaisen jazzin parissa. Tanskalainen Kalaha on sekametelisoppa, joka solahtaa kaikkiruokaisten musiikinystävien korvista mukisematta sisään. Jazzia, afrobeatia ja elektronista musiikkia sotkevan bändin muodostavat ”rumpali-sämplääjä Emil De Waal, afrobeatia, skata ja surfia rakastavasta kitaristi Niclas Knudsen ja kaikenkarvaisia elektronihärveleitä säätävät tuottaja-DJ:t Rumpistol ja Spejderrobot”.

kalaha

Kalaha

PLUS

JazzTreArt

Jatsien yhteydessä järjestetään myös pop up -taidenäyttely, jossa on esillä töitä nimekkäiltä Tampereen taiteilijaseuran ja Valokuvakeskus Nykyajan taiteilijoilta. Mukana on niin valokuvataidetta, digigrafiikkaa kuin maalauksiakin. Näyttely on esillä Tullikamarilla 4.–6.11.

JazzArt

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.