Samanna

Samanna on nimi, joka on vilahdellut LE COOLinkin jutuissa tasaiseen tahtiin pitkin kesää. Me halusimme tutustua bändiin paremmin, ja niinpä jututimme poppoon laulajaa Anna Pesosta, joka valaisi meille muun muassa kikkelijatsin käsitettä.

Teillä on Samanna-niminen bändi, ja me halutaan kovasti tutustua teihin paremmin. Kerro siis, kuka, mistä ja millainen on Samanna.

Samanna on tamperelainen bändi, jossa vaikuttavat laulaja/kosketinsoittaja Anna Pesonen, basisti Inari Ruonamaa ja rumpali Sebastian Krühn. Meillä on myös vieraileva jäsen, saksofonisti Sami Sippola. Sippola soittaa meidän lokakuussa julkaistavalla 7″ sinkulla (Helmi Levyt) ja toisinaan myös keikoilla. Meillä on hauskaa yhdessä soitettaessa, koskaan ei tiedä, millainen versio biisistä tulee.

Kerrotte itse, että te ette soita mitään kikkelijatsia. Millaista on kikkelijatsi ja miksi te ette soita sellaista?

Kikkelijatsi on sellaista hipeltelyä ja oman millisekunnin tarkan svengin fiilistelyä itsekseen, ilman että ottaa keikoilla yleisöä messiin. Kikkelijatsarit eivät tee virheitä elämässä eivätkä musiikissa. Me emme soita kikkelijatsia, koska haluamme ottaa riskejä ja keikoilla myös jakaa tunteita yleisön kanssa.

Olette keikkailleet tasaisen ahkerasti Tampereella ainakin viime keväästä asti, ja tulossa on keikkoja myös Oulussa ja Kuopiossa. Mitä on suunnitelmissa? Onko aikeena valloittaa koko Suomi?

Olemme olleet kasassa helmikuusta 2015 asti ja eka keikka tehtiin ekojen treenien päätteeksi Vastavirta-klubin yläkerrassa. Suunnitelmissa on tehdä lisää biisejä ja keikkoja. Tulevaisuudessa ehkä jotain äänitettä sitten taas… Katsotaan, mihin se vie.

Onko muuten selvinnyt, kulkeeko se teidän ruohonleikkuri pyhällä hengellä?

Kyllähän se videossa selviää, ettei se kulje millään muulla kun pyhällä hengellä.

Mikä Tampereella on helmeintä? (Tähän saimme kommentit myös bändin muilta jäseniltä.)

Anna: Täällä on monia erilaisia paikkoja, joissa uutta musiikkia soittavat bändit pääsevät esiintymään.
Inari: Tampereella tapahtuu paljon ja kaikenlaista kivaa.
Sebastian: Musaskenestä kuplii täällä ulos mitä erikoisimpia juttuja.

Kiitos, koko Samannan porukka!

Samannan heittäytymistä pääsee seuraamaan livenä O’Hara’sissa perjantaina 25.9.

Kuva: Miska Allonen

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.