Roosa Blom

Designvaatelainaamo Luottovaatteen yrittäjä Roosa Blom on muodin ammattilainen, joka vannoo ekologisuuden ja kierrätyksen nimiin. Kaupunkilaisten yhteistä vaatekaappia hallinnoiva Roosa valmistaa lisäksi itse laukkuja ja kukkaroita kierrätysmateriaaleista. Haastattelussamme Roosa kertoo Luottovaatteen toiminnasta ja valikoimista sekä antaa pari tyylivinkkiä kauden juhliin.

Moi, Roosa! Designvaatelainaamo Luottovaate perustettiin alun perin jo vuonna 2012, mutta puolitoista vuotta sitten se sulki ovensa. Nyt sinä olet kuitenkin avannut yhteisen vaatekaapin ovet uudestaan. Miten liike päätyi sinun käsiisi?

Olin miettinyt vaatelainaamon jatkamista jo jonkin aikaa. Lopulta otin yhteyttä vanhan Luottovaatteen perustajaan Lauraan. Samaan aikaan myös nykyisin Luottovaatteessa työntekijänä toimiva Elli oli ottanut yhteyttä häneen, ja Laura sitten laittoi meidät yhteen. Sen jälkeen asiat etenivät nopeasti ja kohta vietettiinkin jo liikkeen avajaisia.

Oletko tuonut konseptiin jotain uutta?

Aukioloaikoja on parannettu – olemme auki joka viikko, kun ennen liike oli auki vain joka toinen viikko – ja tuotevalikoima on aiempaa laajempi. Toki sitä pitäisi laajentaa vielä lisää! Konseptia kehitetään koko ajan, ja yritämme saada Luottovaatteen palvelemaan mahdollisimman monenlaisia tarpeita.

Kerrohan vielä kertaalleen, miten homma oikein toimii.

Luottovaatteesta voi ostaa tällä hetkellä joko kertalainauksen tai jäsenyyden (1 kk ja 6 kk). Jäsenyyden aikana saa lainata maksimissaan kaksi tuotetta maksimissaan kahdeksi viikoksi. Lainat voi vaihtaa vaikka viikoittain, jos siltä tuntuu. Kertalainaus on siis kaksi tuotetta, kahdeksi viikoksi.

Miten vaatekappaleet valikoidaan Luottovaatteen valikoimiin?

Valitsemme tuotteita mahdollisimman monipuolisesti. Valikoimissamme on suomalaisia designmerkkejä sekä vintagelöytöjä. Emme ota valikoimiin ollenkaan ketjuliikkeiden vaatteita edes käytettyinä.

Millaisia helmiä teiltä löytyisi vaikkapa pikkujouluihin?

Excuse My BonBonilta löytyy ihana mekko, jossa on samettikoukeroita. Sitten on vaikkapa Mori Collectiven samettimekko ja Dead Birds & Lionheartin silkkimekko. Nämä kolme nyt tulevat ensimmäisenä mieleen, toki paikan päältä löytyy vaikka mitä muuta ihanaa!

Luottovaate-kollaasi-LE-COOL-Tampere

Mikä on sinun oma luottovaatteesi ja miksi?

Omiksi luottovaatteiksi on noussut Uhana Designin eläinkuvioinen mekko sekä Arelan merinovillainen maksineulemekko. Uhana Desiginin mekko on materiaaliltaan ihana – se on puuvilla-silkkiä. Mekko on kuumalla säällä mukava eikä yhtään hiostava. Se päällä voi mennä rannalle, ristiäisiin tai töihin. Arelan mekko puolestaan on kylmällä säällä ihana. Merinovilla lämmittää, ja maksipituutta voi käyttää aika pitkään pelkkien sukkahousujen kanssa. Se on arkimekko, joka ei kiristä tai purista ja näyttää hyvältä.

Mikä on tämän kauden ykköstyylivinkki?

Itsevarmuus ja hymy jatkavat muodissa edelleen. Sisäinen kauneus ja hyvä olo heijastuvat ulospäin. Oma tyyli on tärkein ja se, miltä itse tuntuu.

Kiitos, Roosa!

Luottovaate löytyy osoitteesta Teiskontie 25. Verkosta yrityksen löydät täältä http://www.luottovaate.fi ja täältä https://www.facebook.com/Luottovaate/.

Roosa on myös toinen Olet ihana -kirjan kirjoittajista. Kirjassa kerrotaan kaikki, mitä naisen täytyy tietää pukeutumisesta – alkaen alusvaatteista ja päättyen asusteisiin ja vaatehuoltoon. Kirjaa myydään valtakunnallisesti kirjakaupoissa sekä netissä http://www.roosab.com/kauppa, mistä löydät myös Roosan valmistamia laukkuja ja kukkaroita.

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.