Risto Ylihärsilä

Risto Ylihärsilä tunnetaan omaa nimeään kantavan yhtyeen keulakuvana, mutta mies häärää myös muun muassa muiden artistien tuottajana. Mitä Riston rumpaleille on käynyt ja millaista musiikkia herralta voi odottaa lähitulevaisuudessa? LE COOL selvitti.

Moi, Risto! Olet aktiivinen muusikko ja tuottaja. Mitä olet puuhaillut viime aikoina?

Soitan noin viidessä bändissä, kiitos, ja pyrin pitämään viittä levyä koko ajan miksauksessa tai tuotannossa. Ja sitten perheen kanssa hengaillut ja nukkunut ja katsonut leffoja.

Sinä ja Ville Leinonen olette vuorotellen soittaneet rumpuja toistenne bändeissä. Kumpi on parempi rumpali?

Mittalaitteet menee rikki oli siellä kumpi tahansa. Mahdoton sanoa.

Nimeäsi kantavassa bändissä vaihtuneet jäsenet ovat olleet pääasiassa rumpaleita. Ei kai taustalla vain ole Spinal Tap -henkistä dramatiikkaa?

Siitä alkaa olla 20 vuotta, kun olen viimeksi nähnyt. Mitäs siinä oli? Jonkun muun oksennukseen tukehtumista ja itsesyttymistä? Kyllä ne jotain normaalimpia poistumisia ovat olleet. Vaihtuvuutta oli yhteen aikaan niin paljon, että jos olisin taikauskoinen, syyttäisin bändiin kohdistuvaa kirousta. Koska en ole, syytän lähinnä itseäni, myös niistä tapauksista, kun lähdettiin toiseen maahan töiden perässä. Saati siitä, kun yksi alkoi munkiksi.

Onko sinulle muuten sattunut urasi aikana kommelluksia, jotka ovat jääneet mieleen?

Ei sitten ensimmäistäkään.

Edellisestä Risto-levystä on jo vierähtänyt tovi. Koska aktivoidut levytysrintamalla, ja millaiseen suuntaan musiikkisi on viime aikoina kehittynyt?

Pitäisi varmaan ruveta äänittämään piakkoin. Mieli tekee jatkaa edellisen levyn viitoittamalla scifilinjalla, mutta sitten tulee mieleen kaikkia ihan normaaleja poppibiisejä. Joutuu varmaan tekemään lyhyen ajan sisällä kaksi levyä. Toinen scifimeininkiä, jossa sivilisaation kehitys kohti omnipotenttia yhdistyy vienankarjalaisesta itkuvirsiperinteestä ponnistavaan elektroakustiseen musiikkiin. Toinen voisi löyhästi perustua Beatlesin viiteen ensimmäiseen levyyn.

Kerro vielä, mikä on parasta Tampereella juuri nyt.

Hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki.

Kiitos haastattelusta, Risto!

Seuraa Riston kuulumisia täältä. Riston näet muuten livenä lauantaina Klubilla Fonal Club II -illassa.

Kuva: Sami Sänpäkkilä

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.