Pirkanmaan triennaali 12.9.–18.10.

Nimensä mukaisesti joka kolmas vuosi järjestettävä, ajankohtaista paikallista taidetta esittelevä Pirkanmaan triennaali pidetään 12.9.–18.10. Tämänkertaisen tapahtuman teemana on “Ole kuin kotonasi” ja töissä käsitellään muun muassa yksinäisyyttä, ihmissuhteita, identiteettiä sekä kollektiivisia ja yksityisiä tiloja. Tässä LE COOLin kolmen kärki.

I Jääkaappigalleriat

Perinteisten näyttelytilojen lisäksi triennaalin ohjelmistoon kuuluu tänä vuonna myös kolme jääkaappigalleriaa. Kaija Papu vie taidettaan kolmeen yksityiskotiin ja nimenomaisesti näiden kotien jääkaappien oviin.

1. Gulleria, Lapintie 11 A 18, Armonkallio; ”dadaiseksi rinnakkaistodellisuudeksi” kuvatussa asunnossa majailee musiikkiduo Guggenheim-projektz, joka avaa tilapäisgallerian ovet joka sunnuntai triennaalin ajan klo 15–18 ja tarjoilee livemusiikkia sekä borssikeittoa; avajaiset pe 11.9. klo 18–20.

Gulleria_LE-COOL-Tampere

2. Galleria Rezina, Kalevan puistotie 11 C 34, Tammela; jääkaapinovitaiteen lisäksi tässä galleriassa pääsee osallistumaan yhteisen neulegraffitin tekoon – talo tarjoaa langat, koukut ja puikot, mutta omatkin voi ottaa mukaan; triennaalin ajan auki keskiviikkoisin 16–19 sekä päätössunnuntaina 18.10. klo 14–18; avajaiset pe 11.9. klo 18–21.

3. Galleria Punainen kirja, Rinnekatu 21 C, Pispala; pienessä 16 neliön yksiössä Pispalanharjulla teemana ovat metsä ja eläimet; ovet luonnonläheiseen galleriaan ovat auki triennaalin ajan sunnuntaisin klo 17–20; avajaiset pe 11.9. klo 16–19, tarjolla lähimetsän antimia.

Punainenkirja-LE-COOL-Tampere

II Vanha kulkutautisairaala

Taiteilija Mika Pettissalon taidetalkkaroima Pyynikin vanhan kulkutautisairaalan pihamaa (Pyhäjärvenkatu 7) suorastaan syttyy loistoonsa lauantaina 12.9., kun siellä juhlistetaan Kaakinmaan valoviikkojen avajaisia klo 19.30–21. Pihalle siis sytytetään uudet valoinstallaatiot ja ohjelmassa on myös musiikkia à la Madame T. & Siniset Veljet klo 20.

Sunnuntaina 4.10. klo 21 samaisella paikalla vuoronsa saa tuliteatteriryhmä Flamma, joka esittää Planin ”Wings to Fly” -hyväntekeväisyysprojektiin liittyvän teoksensa Astra.

Flamma_LE-COOL-Tampere

III Tesoma

Triennaalin nimissä kannattaa lähteä myös Tesomalle, missä Tesoman Taidehalli (Ristimäenkatu 2) sekä SOMA Galleria (Tesomankatu 2) tarjoavat mielenkiintoisia taide-elämyksiä.

Taidehalli on seitsemän kuvataiteilijan vuosi sitten perustama kollektiivi, jota yhdistävät tee-se-itse-henki ja lähiöromantiikka. Itse rakennus, jossa siis työhuoneet ja näyttelytilat sijaitsevat, on vain tilapäinen, sillä se puretaan vuoden loppuun mennessä. Kollektiivin näyttelykokonaisuudessa käsitellään muun muassa lähiöitä, identiteettejä, maahanmuuttoa ja elämänhallintaa. Näyttely on avoinna triennaalin ajan to–su klo 11–18. Lisäksi Taidehalli järjestää lauantaina 26.9. klo 12–16 seminaarin nimeltään ”Suburban Art Run – Taiteilijavetoiset yhteisöt lähiössä”.

Taidehalli_LE-COOL-Tampere

SOMA puolestaan on kolme viikkoa kestävä pop-up-näyttelytila, jossa esitellään hakemusten kautta valittujen sekä ammattilais- että harrastelijataiteilijoiden töitä. Näyttely on yhteisöllisyyttä korostava, kaikkien tekijöidensä luoma yhteisötaideteos. Aukioloajat: 5.–26.9. to klo 16–18, la klo 12–16.

Myös muihin triennaaliin osallistuviin taiteilijoihin ja heidän näyttelyihinsä sekä muuhun ohjelmistoon kannattaa ehdottomasti tutustua. Lisäinfoa saat täältä.

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.