Pälvi Hanni

Kuvataiteilija ja taidegraafikko Pälvi Hanni ammentaa töihinsä inspiraatiota elämästä ja asumisesta kaupungissa sekä urbaanien alueiden henkirei’istä, puistoista. Parhaillaan taiteilijan töitä voi ihastella kaupungin katukuvassa osana valoviikkoja.

Moi, Pälvi! Olet yksi Tampereen valoviikkojen valogallerian kolmesta taiteilijasta. Miten päädyit projektiin mukaan?

Hei! Sain ihanan puhelinsoiton ja kutsun tulla mukaan Valogalleriaan 2016. Ajatus valoheijastettavista teoksista tuntui heti uudelta ja kiinnostavalta tavalta esittää kuviani.

Mitkä valogallerian töistä ovat sinun luomuksiasi ja miten ne syntyivät?

Valogallerian teoksista kuusi ovat minun käsialaani. Teosten lähtökohdat löytyivät valmiina olevista taidegrafiikanteoksistani, jotka ovat kuvakäsitelty valogallerian tekniikkaan sopiviksi. Kuvat löytyvät eri puolilta keskustan aluetta, ja valogallerian kartta löytyy sivulta valoviikot.fi. Alkuperäiset teoskuvat löytyvät kotisivuiltani www.palvihanni.com.

Valitut teoskuvat olen nimennyt kaupunkitarinoiksi, joissa on kuvia elämisestä ja asumisesta Tampereen keskustassa monen muun kaupunkilaisen joukossa.

Puutarhakatu 11 ja 13: Ilona-teoksen kuvaparin lähtökohtana on kasvutarina lapsesta, joka muodostaa kuvaa ja käsityksiä maailmasta merkkien kautta. Toisessa seinässä on heijastettuna kasvoprofiili ja toisessa seinässä kirjaimien alkumuodostelmia.

Puutarhakatu 8: Käsikirjoitus-teos kuvaa myös lapsen tapaa hahmottaa maailmaa – leikkien, piirtäen sekä kirjoittaen.

Kuninkaankatu 29: Teos on nimeltään Runoilijan talo. Kaupunki muodostuu taloista ja niissä asuvien ihmisten tarinoista. Yksi runoilija löytynee kustakin kerrostalosta.

Kuninkaankatu 34: Kaksoset-teoksessa pohja-ajatuksena kuvavalinnalle on ollut kerrostalojen pohjapiirustukset samankaltaisuuksineen, vaikka kaikki kodit ovat kaikki omanlaisiaan.

Satamakatu 8: Teos on nimeltään Kuun valossa. Siinä on muodostelma puita kuun valossa. Puita katselen juoksulenkillä Hatanpäällä. Puistot ovat kaupunkimme henkireikiä.

Miten sinusta alun perin on tullut taiteilija ja millainen taiteilija sinä olet?

Minusta tuntuu, että livahdin taiteilijaksi monen summan kautta. Taiteilijana olen nopeasti innostuva ja ahkera. Perhe-elämä on opettanut minulle työajat ja vapaa-ajan. Olen kuitenkin kovin huono sanomaan ei erilaisille projekteille ja löydän usein itseni kaoottisesta aikataulu- ja työkiiremylläkästä.

Kerro jotakin kansikuvaksemme valikoituneesta työstäsi.

Teos löytyy valogalleriasta osoitteesta Satamakatu 8. Halusin valita teoksen, joka löytyy juuri nyt katukuvasta. Ihailen luonnon omaa nerokkuutta muotoilijana. Hatanpää lenkkeilymaastona on antanut minulle monta ideaa ja ongelman ratkaisua taiteellisessa työskentelyssäni.

Missä muualla kuin kaupungin kaduilla töitäsi voi nähdä nyt tai lähitulevaisuudessa?

Tampereella teoksiani on nyt esillä Pop Up Taidepuodissa (Aleksis Kiven katu 28) sekä Taidekeskus Mältinrannan teosmyyntinäyttelyssä (Kuninkaankatu 2). Seuraava yksityisnäyttelyni on esillä Galleria Brondassa, Helsingissä 3.–28.5.2017.

Vielä lopuksi: mikä on parasta Tampereella juuri nyt?

Tampereella parasta juuri nyt on kaunis lumipeitteinen kaupunki ja valoviikot.

Kiitos, Pälvi!

Pälvin teoksiin voit tutustua paitsi kaupunkikuvassa myös taiteilijan kotisivulla: www.palvihanni.com. Tampereen valoviikot jatkuvat maaliskuun puolivälin tietämille.

valogalleria-palvi-hanni-kansi-le-cool-tampere

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.