Noora Federley

Noora Federley on taitava ja monipuolinen graafikko, joka tykkää demoneista ja jonka kädenjälkeä on voinut nähdä muun muassa Death Hawksin levynkansissa. Lisäksi Noora laulaa synkkiä Seremonia-nimisessä bändissä.

Moi, Noora! Teet erilaisia kuvituksia, graafista suunnittelua ja myös vaateprinttejä. Mitä olet tehnyt viime aikoina?

Tällä hetkellä teen töitä Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden graafikkona. Muita hommia ovat olleet satunnaiset kuvitus- ja taittotyöt sekä dj-hommat. Juuri nyt työn alla on printti Räjäyttäjät-yhtyeelle ja kuvitus seuraavan Kuuma Linja -zinen kanteen.

Millaisista projekteista pidät eniten? Mistä ideasi kumpuavat?

Kuvitustyöt ovat usein niitä, joista eniten pidän. Olen aiemmin valmistunut vaatetusalan artesaaniksi, joten vaateprinttien suunnittelu tuntuu myös luontevalta. Ideoiden pitää antaa vain tulla luonnostaan paperille sen kummemmin miettimättä, silloin tulee paras lopputulos. Luonnoskirjan söherryksestä voi sitten jalostaa sen lopullisen kuvituksen. Inspiraation voi saada melkein mistä vaan ympäröivästä asiasta, maailma on onneksi erikoisia juttuja täynnä. Meillä on myös kotona aika laaja kotikirjasto vanhoja kuvakirjoja ja aikakauslehtiä, niistäkin voi inspiraatiota hakea.

Julkaisit joitakin vuosia sitten kirjan I Think of Demons. Ovatko demonit sinulla yhä mielen päällä? Onko kirjalle tiedossa jatkoa?

Seuraava kuvakirja on tekeillä, mutta vielä ei ole lähelläkään valmista! Se on ollut juttu, jota teen eniten itselleni / itsekseni, ja olen sysännyt sitä sivuun muiden “tärkeämpien” töiden tieltä. Häilyvä aikaraja kirjan valmiiksi saattamiseen on kuitenkin nyt kalenterissa. Hitaasti, mutta varmasti.

Laulat Seremonia-nimisessä bändissä, ja tuorein albuminne Kristalliarkki on viime vuodelta. Mitä Seremonialle kuuluu? Onko keikkoja tiedossa lähiaikoina?

Neljäs levymme on miksausta vaille valmis ja ilmestyy syksyllä, joten silloin teemme enemmän keikkoja tuoreen levyn kanssa. Sitä ennen on joitakin kevät- ja kesäkeikkoja sovittuna. Edellinen keikka oli juuri viime lauantaina Helsingin Korjaamolla.

Ymmärtääkseni et ollut laulanut bändissä ennen Seremoniaa. Kuinka päädyit kyseiseen pestiin?

Ennen Seremoniaa oltiin tehty Herrainmäen treeniksellä / studiolla kaikenlaista kokeilevaa musaa yhdessä, osittain samojen naamojen kanssa. Aiemmin en tosiaan ollut laulanut keikkailevissa bändeissä, mutta soitin bassoa tai urkuja. Polku vei siitä jotenkin lauluhommiin. Kun Seremoniaan kaivattiin laulajaa, kiinnostuin heti ajatuksesta. Meillä oli tarkoitus tehdä ensimmäisen äänityssession materiaalista c-kasetti tai omakustannelevy, mutta ei se sitten siihen jäänytkään. Ja hyvä niin! Levyjen ja keikkojen tekeminen tällä porukalla on edelleen mahtavaa ja yllätyksellistä.

Kerro vielä lopuksi, mikä Tampereella on mielestäsi parasta tällä hetkellä.

Kevään merkit! Odotan, että pihallemme nousevat jälleen ne monivuotiset sipulikasvit ja voin värjötellä ulkona kahvilla.

Kiitos, Noora!

Nooran töihin voit tutustua täällä.

Seremonian kuulumisia voit puolestaan seurata täältä.

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.