Mansen Muijat Freerap-klubilla

LE COOL Tampereen ja 03Crew’n kutsusta Muijat lähti katsastamaan viime perjantaina uutta freerap-klubia Yo-talolle, minne me saavuttiinkin ilomielin! Helsingistä alkunsa saanutta klubia aiotaan huhujen mukaan tuoda tulevaisuudessa Tampereelle säännöllisesti. Freerap on siis improvisoitua räppiä, jonka aiheet syntyvät yleisön ehdotuksista tai vaikkapa katsojien taskuista löydettyjen tavaroiden inspiroimina. Homma on siis kuin stand upin, improvisaatioteatterin ja räpin yhdistelmä. Lavalle nousivat tällä kertaa Solonen, Kosola, Jodarok ja Aksim.

Freerap-01-LE-COOL-Tampere

Ilta oli kyllä ehdottomasti Muijien mieleen ja niin oli fiiliksestä päätellen yleisönkin. Kaikki oli mukana alusta asti ja meininki oli ihan katossa. Kun mentiin Yo-talolle, niin siellä oli valmiiksi sellanen fläppitaulu, johon kaikki sai kirjotella aiheita, mistä ne äijät sitten räpäytteli. Koko homma alko fläppitaululla heti esittelyjen jälkeen.

Ekalla tauolla ilmesty tanssilattialle lavan reunalle uudestaan se fläppitaulu, ja nyt kun se olikin kaikille jo tuttu juttu, niin porukka kävi hanakammin kirjoittelemassa siihen. Tälle tokalle fläppitaululle yleisö oli keksiny erilaisia ammatteja, salaisuuksia ja tunnetiloja, joista muodostui aina henkilö, jonka ympärille räppääjien piti keksiä sitten riimiteltävää. Esimerkiksi niin, että Solonen on nyt rakastunut metallimies, jonka salaisuus on koprofilia.

Freerap - LE COOL Tampere

Julkkistaksi oli hauska osio, jossa yleisö huuteli kaikille julkkikset, keitä ne joutui esittämään. Yksi oli kuskina ja muut kyydissä, ja sitten taas räppäiltiin. Aiheena oli myös ihmisten lavalle antamat tavarat. Yks hektinen osio oli kanssa hulvaton, missä äijät seiso rivissä ja alko keksiä tarinaa neljä tahtia kerrallaan. Sitten vuoro vaihtui nopeemmin kahden tahdin jälkeen ja lopuksi vaan yhden, ja se olikin sitten jo pelkkää komediaa.

Freerap - LE COOL Tampere

Ihan lopuks yleisöstä halukkaat sai tulla kokeilemaan onneaan, näyttämään taitojaan ja heittämään freestylea lavalle minuutin ajaksi, minkä jälkeen yleisö sai huutaa vastauksen kysymykseen: mikki vai muki. Jos ”mikki”, tyyppi pääsi jatkoon, jos ”muki”, tyypin kantsis mieluummin olla vaikka tiskillä tilaamassa kuin lavalla.

Tiskistä puheen ollen Yo-talon tiskitilanne on muuttunut huomattavasti parempaan suuntaan. Nyt tiskejä oli aiempaa useampi auki, mikä oli todella hyvä juttu. Juomaa sai ja nopeasti, ja sehän on tärkeää varsinkin, kun kukaan ei halua missata sekuntiakaan itse show’sta.

Freerap - LE COOL Tampere

Oli aivan mahtava ilta ja onneksi tää ei jää tähän, vaan äijät uhos, että näitä iltoja on tulossa Tampereelle lisääkin! Kannattaa olla siis kuulolla, pitää silmät ja korvat auki ja selailla aika ajoin vaikkapa tätä LE COOLia, niin pysyy kärryillä tulevista freerap-tapahtumista. Me ainakin mennään uudelleen!

Muijat kuittaa.

Lisää tunnelmia bileistä kuvien muodossa löydät täältä.

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.