Lost In Music

Jokainen artisti haluaa tulla löydetyksi

Lost In Music saapuu taas Tampereelle 15.–18.10. Tarjolla on valtava artistikattaus kotimaan kuumimpia nimiä. Koko festivaalin aikana Tampere toivottaa tervetulleeksi yli 130 esiintyjää! Lähes 20 tapahtumapaikassa ympäri kaupunkia soi keskiviikosta lauantaihin.

Harva tuntee koko artistikattausta, joten me LE COOLissa päätimme esitellä viisi kiinnostavinta Lost In Musicin artistia ja yhden pinnan alla kuhisevan lupauksen. Tutustu tarkemmin Lost In Music -tapahtumaan osoitteesta www.lostinmusic.fi ja hanki festaripassisi ennakkoon Tiketistä!

1. Biniyam

Kv-räppiä kunnianhimoisesti

Nuori ja lahjakas rap-lupaus Biniyam on saanut varsin lämpimän vastaanoton uusimmalla ”1ne”-sinkullaan. Musiikkivideo noteerattiin jopa Amerikan MTV:llä. Kansainvälisyys ei välity ainoastaan artistin sujuvasta englannin kielestä vaan myös artistin juurista. Biniyam on Helsingissä asuva etiopialais-saksalainen nuorukainen, joka pitää Michael Jacksonia esikuvanaan. 19-vuotias Biniyam on mukana käynnistämässä Lost in Musicia festareiden alkupäässä torstaina 15.10 klo 20 Bar Passionissa.

2. Dolla Lova

Toivottua soul-hoppia naisvokaaleilla

Tyyliyhdistely on tätä päivää ja niin on myös Dolla Lova. Jos siis kaipaat hyvää ja puhdasta sekoitusta soulia ja modernia r&b:tä, sukella Dolla Lovan sointujen äärelle. Tuore suomalaistrio julkaisi debyyttialbuminsa Fall For You keväällä 2013. Bändin pehmeän makean tuulahduksena kantavana voimana ovat vahvat lauluosuudet, joita tulkitsee miellyttävä-ääninen naisvokalisti Heini Ikonen. Dolla Lova esiintyy lauantaina 18.10. klo 22 Yo-talolla.

3. Kasmir

Suuren yleisön suutelema

Oikeilla biiseillä oikeaan aikaan esiin astunut vokaalitaituri Kasmir on hurmannut suuren yleisön tämän vuoden aikana. Uunituore debyyttialbumi AMK Dropout ei ole Kasmirin musiikkiuran ensikilometrien taidonnäyte, vaan kokemusta on takana runsaasti. Samettinen ääni, tuuhea parta ja tunnistettava purkkasoulsoundi ovat Kasmirin tavaramerkit. Nöyrä olemus välittyy musiikissa, ja vaatimattomuus on läsnä live-esityksissä. Epävakaina ja sateisina syysiltoina pääset nopeasti viime kesän tunnelmaan, kun fiilistelet Kasmirin ”Vadelmavene”-ykkössingleä, joka valittiin vuoden viralliseksi kesähitiksi. Kasmir nähdään torstaina 15.10 klo 21.30 Tampere-talossa.

4. Manna

Festareiden vakuuttavin soololeidi

Englannissa ja Skandinaviassakin esiintynyt Manna ei kuulu niihin naisartisteihin, jotka turvautuvat tuttuun ja samaan tulkintaan biisistä toiseen. Tunnelmien ja tulkinnan variaatio albumien välillä on runsasta. Mannan tuotokset ulottuvat klassisen yksinkertaisista laulukirjoituksista kokeellisempaan, elektronisia elementtejä hyödyntävään materiaaliin. Manna toimii hyvin yksin. Hänet voi myös bongata yhtenä Kerkko Koskisen Kollektiivin kolmesta artistista. Monilahjakkuus taitaa laulamisen lisäksi myös säveltämisen, sanoittamisen ja näyttelemisen. Vahvan ja musikaalisen naisartistin keikka on varmasti katsomisen arvoinen kokemus. Mannaa pääset kuuntelemaan torstaina 15.10. klo 22.15 Telakalla.

5. Tippa-T

Rehellistä räppiä isolla jenkkisoundilla

Parasta taidetta syntyy silloin, kun ei yritetä miellyttää ketään. Epäsuomalainen henkseleiden paukuttelu, vahvat bassot, provosoivat riimit ja kannabis. Siinä on turkulainen räppäri Tippa-T lyhyesti esiteltynä. Musiikkilehti Rumba nosti Tippa-T:n sijalle kaksi Tulevaisuuden tusina 2015 -listallaan. Räppäriduo JVG:n avulla viime aikoina runsaasti nostetta saanut räppäri ei kainostele biiseissään eikä musiikkivideoissaan. Genrelleen uskollinen ganstaräppäri saa mitä ilmeisimmin vaikutteita jenkkiläisestä rap-kulttuurista. Viimeisimmät hitit ”Mehu” ja ”Loco” eivät soi ainoastaan räppidiggaajien soittimissa, vaan yhä laajemmin uuden, aikaisemmin tavoittamattoman yleisön keskuudessa. Tippa-T esiintyy torstaina 15.10. klo 22.30 Ilveksen yökerhossa.

Bubbling under: Paperi T

Räpin helmi on vielä simpukassa

Uutteraksi artistiksi tiedetty Paperi T ei jätä riimeillään kylmäksi. Oivaltavat ja kiinnostavat lyriikat nostavat päätään genrensä musiikkimeressä. Terävät argumentit ja vahva lavapreesens tekevät pitkätukkaisesta pipopäästä vähintäänkin kiinnostavan tapauksen. Vuodesta 2010 alkaen Paperi T on julkaissut musiikkia Ruger Hauerin riveissä ja tehnyt yhteistyötä tuottaja-räppäri DJ Kridlokkin kanssa. Myös kolme vuotta sitten Cocoan tuottamassa kappaleessa ”Jokaiselle jotakin” on mahdollista kuulla Paperi T:n rap-taiturointia. Paperi T:n odotettu sooloalbumi ilmestyy Johanna Kustannuksen kautta. Mies esiintyy perjantaina klo 20 Bar Passionissa.

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.