Leevi Kangas / Dick Johnson

Leevi Kangas luotsaa rentoa äijämeininkiä uhkuvaa Dick Johnson Barber Shopia. Pään alueen karvoituksen lisäksi yritys on laajentanut repertuaariaan – nimittäin kiveksiin. Rehellisesti nimetty pallivaha on jo saavuttanut suurta suosiota. Mahtaakohan säkkien sheivaus tulla pian osaksi palveluvalikoimaa?

Dick Johnson Barber Shop avautui Aleksanterinkadulle tämän vuoden helmikuussa. Miten teillä on mennyt?

Hyvin on lähtenyt käyntiin. Liikkeen ovat löytäneet myös shoppailijat, eli ajatus parturiliikkeen & storen yhdistämisestä on mennyt hyvin läpi. Vaikka pääbisneksenä tuo tukanleikkuu onkin, tulee asiakkaita paljon ”vain” shoppailemaan ja jopa ”vain” pysähtymään kahville. Tätä toivoimmekin!

Sä olet liikkeen perustaja, Dickeistä Dickein. Miksi parturi ja miksi juuri tällaisella konseptilla?

Kyllä :D! Parturointi alana on aina vetänyt puoleensa, kun puhutaan siitä meiningistä, mitä me edustetaan, eli rentoa äijämeininkiä. Dick Johnson Barber Shop on paikka, johon jätkät, äijät ja vaarit voivat tulla vaikka vain jauhamaan paskaa ja hukuttamaan murheensa! Käsitykseni mukaan tästä se parturitouhu on aikojen alussa lähtenyt. Välillä se on kadonnut johonkin, mutta nyt se tulee takaisin hyvissä käsissä!

Teillä leikataan tukkaa sekä ajetaan ja muotoillaan naamakarvoitusta. Millaisia ukkoja teidän ovista useimmiten kävelee sisään?

Kyllä, meillä leikataan tukkaa, siistitään partoja ja ajetaan partoja. Meillä käy asiakkaita aina 3-vuotiaasta pojasta 80-vuotiaaseen vaariin. Tätä me halutaankin – on mahtava nähdä, kun isä ja poika tulevat yhdessä parturiin tai kaverukset tulevat viettämään aikaa meille parturoinnin yhteydessä.

Pään alueen karvojen lisäksi olette laajentaneet tuotetarjontaanne kattamaan myös muita ruumiinosia – tässä tapauksessa kiveksiä. Millaisen tuotekehittelyn ja -testauksen tuloksena kivespussien iholle tarkoitettu pallivahanne syntyi?

Pallivaha syntyi tarpeesta! Armeijan, urheilun ja toimistotyön runtelemat kivekset ja varsinkin niiden iho tarvitsivat jotain hellää. Lähdettiin kemistin kanssa miettimään yhdessä, mikä miehen rakkaille palleille sopisi. Löydettiin yhdessä loistava aine, karitevoi, joka on todella vitamiinipitoinen ja myös erittäin hellä iholle. Tätä testailtiin porukalla, ja kyllä se oli tässä – koukkuun jäätiin kerrasta.

Palvelutarjontaanne ette kuitenkaan ole tainneet laajentaa nyyttien hoitoon, vai? Kauneushoitoloissahan tehdään jo monenlaisia intiimialueen karvanpoistoja. Voisiko säkkien sheivaus jatkossa kuulua repertuaariinne?

Ei.

Pallivahan sekä lukuisten hiusten- ja parranhoitotuotteiden ja -välineiden lisäksi teidän verkkokaupassanne myydään muun muassa Vitun hyvää kahvia. Mitenkäs sufee nyt liittyy mihinkään?

Suomalaiset on kahvin suurkuluttaja, jopa hifistelijöitä, joten meidän oli pakko lähteä mukaan näille markkinoille. Sattumalta törmättiin suomalaiseen nuoreen mieheen, joka ostaa kahvipavut suoraan viljelijältä ilman välikäsiä (eettistä!) ja paahtaa pavut itse Suomessa. Kahvia kun päästiin testaamaan, oli nimi kahville selvä! Kahvia saa tällä hetkellä jauhettuna ja papuna.

Onko teillä suunnitteilla laajentaa vielä tuote- ja palveluvalikoimaanne? Miltä tulevaisuus muuten näyttää?

Meillä on paljon uusia ideoita, katsotaan mitkä niistä etenee. Mutta ylläreitä on tulossa jo tämän vuoden puolella!

Millaisia tyylivinkkejä sulla olisi heittää miehille noissa tukka- ja partahommissa?

Jos sinulla on selvä kuva siitä, mitä haluat, kerro se parturille, jos ei, luota meihin! Tyylit on pitkälti makuasioita, ja me ollaan asiakkaita varten, mutta kyllä partureilta löytyy luovuutta ja silmää tietää, mikä kenellekin sopii. Itse olen klassisen slick-back-tyylin miehiä.

Mihinkäs Tampereella muuten sitten kannattaa mennä, kun tukka on sliipattu ja viikset ojossa?

Kyllä Tampereelta hyvä paikkoja tulee mieleen. En tosin tiedä, onko itsellä enää asiaa näihin paikkoihin, mutta Jack The Rooster & Ruby & Fellas ehdottomasti!

Kiitos, Leevi!

Dick Johnson Barber Shopin löydät osoitteesta Aleksanterinkatu 25.
Verkkokauppaan ja ajanvaraukseen pääset täältä: http://www.dickjohnson.fi/

Muista myös LE COOL Tampereen Pallivaha-arvonta 13.–19.10.!

Dick-Johnson-Barber-Shop-kuva-sisalta

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.