Kalevi Suopursu

Tamperelaisen alakulttuurin umpisuohiihtäjä, jolta ideat lähtevät lapasesta. Haastattelusta ehkä selviää se, kuka on Kalevi Suopursu ja mitä hän oikein tekee. Tai sitten ei.

Yritin nettivakoilulla ja somestalkkauksella saada jonkinlaisen käsityksen sinusta, mutta lipsuit otteestani kuin palasaippua. Kerro nyt siis ihmeessä itse, kuka sinä oikein olet ja mitä kaikkea puuhaat!

Yritän yön pimeinä ykköskaljan tunteina itsekin saada käsityksen itsestäni ja huomaan yhä uudelleen lipsuvani omasta otteestani! Tästä aiheellisena jatkokysymyksenä voimmekin vain sen sijaan retorisesti tiedustella itseltämme: mikä helvetti palasaippuoita oikein vaivaa?

Facebook yrittää itseasiassa kuumeisesti tiedustella samaista identiteettikysymystä ja ehdottaa siihen matemaattisiin alko-rytmeihin perustuen seuraavia nimikkeitä: Päijänteen suopalloilijat, Shuji Morimoto, Guggenheim-projektz, GUGGENSIZER, Valmistusvirhe, Tomi Leppänen, Wunderkammer-zine sekä Kirnupiimä-klubi. Läheisin projekti itselleni taitaa olla ”Tomi Leppänen”, mutta kyse ei liene kuitenkaan siitä Aavikon rumpalistista? Räjäyttäjien Elektrik-keikoilla olen myös ollut Risto!

Selvensikö tämä yhtään? Jos hampaankoloon jäi vielä jotain, suosittelen tutustumaan tähän videotervehdykseen, jossa kaikki selviää!

Video, jossa aivan kaikki selviää.

Sinulla ilmeisesti riittää intoa ja ideoita mitä moninaisimpiin kulttuuriprojekteihin. Mistä älynväläykset syntyvät?

Kerran ykköskaljahumalassa poistin Facebookista 150 kaveria!

Mutta sen sijaan jos totisesti vakavoidutaan hetkeksi, niin Tampereella liikkuu tällä hetkellä monenmoisia alakulttuurin umpisuohiihtäjiä, joiden kanssa erilaiset projektit lähtevät heti lapasista. Vielä kun olisi enemmän aikaa kaikelle! Haluaisin:

1) aktivoida Kirnupiimä-klubia määrittelemättömältä kesätauolta
2) toteuttaa kaikki VHS-klubin parhaat ideat
3) äänittää ja julkaista kaiken marginaalimusiikin
4) käydä Liperissä, syödä lanttukukkoa (kasvis) ja itkeä.

Totuus kuitenkin on, että mikään ei inspiroi niin hyvin kuin kolmenkympin kriisi, työttömyys ja kuolemanpelko.

Toi-mii!

Monenkarvaisten musiikkiprojektien lisäksi olet mukana siis ainakin VHS-touhuissa. Mikä jo melko lailla vanhanaikaiseksi formaatiksi leimatussa VHS:ssä kiehtoo?

VHS on kuin C-kasetti, mutta siinä on kuvadataa mukana! Mutta mikä kuvassa kiehtoo? Ääni kertoo yhden tarinan, kuva toisen. Yhdessä ne voivat kertoa monta tarinaa! Monet haluavat lavalle, mutta valokeilan sokaisevassa huurussa on vaikea nähdä eteensä – sen sijaan esiripun takaa näkee enemmän.

Haluaisin nähdä enemmän!

Tampereen VHS-klubi on järjestänyt paitsi omia tapahtumiaan myös tehnyt yhteistyötä useiden laulu- ja soitinyhtyeiden kanssa. Räjä Elektrikin visuaalipuolta (= telkkareiden kantamista) on ollut antoisaa rakentaa Juuson ja Sinin kanssa. Ammattilaisten kanssa kaikki onnistuu!

VHS-KLUBI ON TOUR 2016 –teepaita ois kans aika pähee! Siinä ois etupuolella kuva meidän videojengistä ja takana tämmönen keikkalista:

TAVASTIA 9.6.
JÄTTÖMAA 23.-24.7.
IFEM 5.-6.8.
FLOW 14.8.
KIRNUPIIMÄFEST 24.9.
HÖSTFEST 14.-15.10.

Kaiken tämän lisäksi olen saanut selville, että taiteilet tapahtumajulisteita ja jollakin tasolla ilmeisesti fanitat venäläistä kulttuuria. Miksi?

Tiina Vanhapelto vastaa enimmäkseen meidän suljetulla osastolla kansikuva- ja julistetaiteesta! Venäläinen kulttuuri sen sijaan kulkee vanavedessä ja veressä, sillä janoisat juuret vievät Pohjois-Karjalaan ja Leningradiin. Mutta minä olen kuitenkin Vantaalta! Kuinka ihmeessä me kaikki oikein tapasimme??

Mikä on kreisein päähänpistosi, jonka olet jopa toteuttanut?

Moguli-rumpalisti Ilona Rantolan kanssa laitettiin vuoden alussa pystyyn köpönen kasettilafka GUGGENRECÖRDS, joka on edennyt jo hurjaan kolmanteen julkaisuunsa (GR-03) asti, mutta kreiseistä päähänpistoista VHS-klubin arktinen drive-in oli kyllä suosikkijuttuja! Siitä löytyy Tiinan erinomainen artikkeli meidän Wunderkammer-zinen neljännestä numerosta!

Tämän videon viehkeistä tanssiosuuksista olen erityisen ylpeä!

Viehkeät tanssiosuudet, joista Kalevi on ylpeä.

Millaisia projekteja sinulla on työn alla juuri nyt? Ja missä kätesi jäljistä ja mielesi tuotoksista pääsee seuraavan kerran nauttimaan?

Ensimmäisiä Kirnupiimäfestejä vietetään lauantaina!

Kerro vielä lopuksi, mikä on parasta Tampereella.

Oisko nyt sen sijaan ainakin Anna (Nurmijärvi), Arsi (Järvenpää), Ilona (Pieksämäki), Jukka (Nastola), Jussi (Liperi), Juuso (Päntälä), Kielo (Riihimäki), Maria (Hamina), Mikko (Jyväskylä), Risto (Kuopio), Sini (Lapua), Sini (Oulu), Tiina (Koria) …

Kiitos, Kalevi! Jäämme hämmentyneinä miettimään, mitä oikein tapahtui ja tuleeko kaikki hyvä aina jostakin muualta.

Kirnupiimä-festit lauantaina. Lisäinfoa Kirnupiimä-klubin Facebook-sivulta.

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.