Jukka Nousiainen

Jukka Nousiaisella piisaa puuhaa. Hänellä on monta bändiä ja ilmestymäisillään myös uusi soololevy. Vaikka Jukka tunnetaankin lähinnä monipuolisena musiikkimiehenä, hänen sisällään asuu myös kuvataitelija. LE COOL halusi tietää lisää tästä puolesta.

Moi, Jukka! Miten vuosi on lähtenyt käyntiin?

Ympäröivästä pimeydestä huolimatta ihan hyvin. Olen tehnyt vähän vähemmän keikkoja ja äänitellyt kotona uusia juttuja.

Julkaiset uuden soololevyn vielä tässä kuussa. Onko luvassa samanlaista materiaalia kuin Huonoa seuraa -levyllä, vai onko suunta eri?

Huonoa seuraa -levyn tekemisestä on pian kaksi vuotta. Tein sen aika nopeasti ja paljoa miettimättä. Nyt olen äänitellyt vähän pidempään, ja materiaalissa on paljon enemmän valinnanvaraa. Levystä tulee väkisinkin erityyppinen siis. Aika paljonhan tässä on kappaleita, joita olen soittanut jo pitkään keikoilla, eli varmasti monelle tuttua tavaraa, tosin vähän eri sovituksina. Pitkäsoitto julkaistaan ensin vain kasettina siitä syystä, että kun minulla on nuo kopiointivehkeet itsellä, niin voin vetkuttaa masterin valmistamista viime hetkeen saakka. Nyt juuri tähän vastatessa on ekaan julkkarikeikkaan aikaa alle vuorokausi, ja vieläkään ei oo ees eka kappale masterkasetilla. Saas nähä kuin tässä käy, haha!

Sinulla on soolojuttujen lisäksi useampikin bändi. Mitä bändirintamille kuuluu? Onko uusia levyjä tiedossa?

Tärkeän esikuvani Keijo Virtasen kanssa tehty Keijo & Jukka julkaistaan vihdoin myös vinyylinä. Räjäyttäjiltä tulee uusi levy keväällä, mutta en voi enempää paljastaa kuin että siitä tulee edellisiin verrattuna hieman erilainen. Pettusville Alabama soittaa kesällä ainakin yhden keikan. Niin ja tän uuden levyni myötä keikkailen enimmäkseen parin kaverin kanssa. Eli tavallaan yksi bändi lisää…

Teet myös kuvataidetta. Kauanko olet maalannut?

Pääasialliseksi kuvataidetyökseni koen nää kollaasit ja muut, mitä tulee tehtyä levynkansiin ja julisteisiin ynnä muihin. Maalaushommia on tullut tehtyä enemmän vasta muutaman vuoden. Keltaisella talolla oli hyvä maalata, kun sai sotkea vapautuneesti.

Miten kuvailisit taidettasi? Mistä saat töillesi aiheet?

Ihan siinä samalla ne syntyy kuin musiikkijututkin, ei mitään ihmeellisiä ideoita. Ennen tein musiikkia lähinnä kokeellisesti, nykyään tulee tehtyä enemmän käsikirjoituksia eli kappalerakenteita ja sanoituksia, ja maalaaminen on enemmän sitä ei-niin-suunniteltua seikkailua. Tulevaisuudessa voi olla, että kääntyy toisinpäin. Nyt ei ole ollut paljon aikaa maalaamiseen, mutta suunnitteilla on kaikenlaista. Tein esimerkiksi naapurilleni Rock Siltaselle Amerikan lipun edessä muniaan basson läpi kourivan Cisse Häkkisen ja toiselle naapurilleni Ville Piriselle pyramidin yllä leijuvan Jope Ruonansuun pään. Musta tuntuu, että näistä töistä tuli paljon riemua sekä tekijälle että noille jannuille. Voisin jatkaa tän parissa enempikin. Tilatkaa joku multa upea muotokuvataulu!

Onko töillesi tiedossa näyttelyä lähiaikoina?

Joo varmaan jotain jossain vaiheessa, toivoisin. Nyt en ole ehtinyt tarkemmin miettimään asiaa, kesällä tai syksyllä olis hienoa saada töitä jonnekin. Vaikka toi 931 Tampereella vois olla kiva.

Lopuksi vielä, mitä kaikkea voimme sinulta odottaa vuonna 2016?

Kaikkea tätä edellä mainittua sekoilua, keikkoja toivon mukaan paljon, mut ei liikaa!

Kiitos, Jukka!

Jukan levynjulkaisukiertue Kuuseensuksinta kakstuhattakuustoista pysähtyy Klubilla 2.3., joten ainakin silloin miestä näkee livenä.

Jukka-Nousiainen-kansi-LE-COOL-Tampere

Vapaamuotoista rivitanssia auringonlaskussa (2015)

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.