Juha Kannisto / Kaleva Brewing Company

Kalevan kaupunginosaan on hiljattain perustettu Kaleva Brewing Company -niminen panimo, jonka ensimmäiset oluet valmistuvat heinäkuun alkupuolella. Hankkeen takana ovat Juha Kannisto, Juha Sorsa sekä Mika Koro, joilla on laaja kokemus ravintola-alalta ja pienpanimoista. LE COOL uteli verrattain harvinaislaatuisen keskustapanimon taustoista toimitusjohtaja Kannistolta, joka tunnetaan myös Public House Huurteen ravintoloitsijana.

Moi, Juha! Miksi sinä, Juha Sorsa ja Mika Koro päätitte perustaa Kaleva Brewing Companyn?

Ajatus on kaivertanut takaraivossa jo pitkään. Itse asiassa soittelin aiheesta Sorsalle ensimmäisen kerran jo kolmisen vuotta sitten. Silloin asiat eivät kuitenkaan vielä edenneet, eikä oltu aivan valmiita. Nyt kaikille on kertynyt kokemusta, ja innokkuus on vähintään samalla levelillä kuin silloin!

Panimot harvemmin ovat aivan keskusta-alueella, mutta teidän paikkanne on kätevästi Public House Huurteen kyljessä. Kuinka päädyitte sijaintiin?

On todella kiinnostavaa päästä tekemään keskustapanimoa, jollain tavalla jopa kaupunginosapanimoa. Siitä tulee toiminnalle erityinen leima ja fiilis. Myös alueena Kaleva on todella kovassa nosteessa, ja vetovoima kasvaa koko ajan.

Olen tosiaan yrittäjänä Public House Huurteessa, ja Kaleva Brewing Company valmistuu samaan kiinteistöön. Kiinteistössä oli saneeraamatta tila, ja sitä kiinteistön omistajan, Matti Sarinin kanssa pyöriteltiin, että mitähän siihen keksittäisiin. Siinä meni useampi kuppi kahvia. Mitään tylsää ei siihen haluttu, koska kiinteistössä on jo baari, bändikämppiä, studioita ja NEM Agency -ohjelmatoimisto. Panimoidea heräsi talviuniltaan ja sitten soitettiin Sorsalle, joka taas puhui mukaan hyvän kaverinsa Mika Koron. Myös Matti innostui ja lähti mukaan panimoyhtiöön.

Ensimmäisiä tuotteitanne päästään maistelemaan kesällä. Millaisia oluita on tulossa?

Kyllä. Ihan ensimmäisenä, heinäkuun alkupuolella valmistuu Indian Pale Ale. Sitä valmistuu ainoastaan Public House Huurteen tarpeisiin. Joten sinne sitten maistelemaan!

Chilifestien pienpanimokylään 12.–14.8. tulee 3–4 olutta lisää. Sinne on tarkoitus saada ainakin bitter, vehnä ja tapahtumaa varten kehitelty chiliolut, jonka reseptiikkaa tulee pohtimaan myös itse Mr. Chili, Poppamiehen Marko Suksi.

Millaisista oluista itse tykkäät?

Vaihtelee hirveästi… aika moni maistuu! Tällä hetkellä ehkä eniten makunystyröitä miellyttävät klassiset englantilaistyyppiset bitterit.

Miten Kaleva Brewing Company eroaa kilpailijoistaan? Mikä on teidän valttinne?

Luulen, että meidän yksi suurista valteista on tämä paikka. Keskusta- / kaupunginosapanimoiden harvinaisuus tekee tästä kiinnostavaa. Lisäksi meillä on tallissa kaksi sopivan eri lailla ja sopivan samalla lailla oluen valmistuksesta ja tinkimättömästi laadukkuudesta ajattelevaa ammattilaista, Juha Sorsa ja Mika Koro. Syntyy klassista ja tyylikästä sekä sitten räiskyvää ja kokeellista. Myös visuaaliseen puoleen tullaan panostamaan. Taidetta ja laatua on sekä pullossa sisällä että pakkauksen ulkopinnalla.

Kerro vielä lopuksi, mikä on parasta Tampereella juuri nyt.

Parasta Tampereella juuri nyt. Hmmm. Puistoköllöt. Järvet. Kaupin polut. Näin kun sanon niin toivottavasti julkaisuhetkellä ei sada lunta…

Kiitos, Juha! Odotamme innolla ensimmäisen sadon kypsymistä.

Seuraa Kaleva Brewing Companyn kuulumisia Facebookissa.

Kaleva-Brewing-Company

Herrat Kannisto, Koro ja Sorsa

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.