Horse Attack Sqwad

Horse Attack Sqwad on poppoo, joka on saanut aikaan sekä ihastusta että hämmennystä. Villilän tasavallasta ponnistavat heppanaamat Sylvester Stallion, V65 sekä Hevoskuiskaaja vääntävät grimea ja haluavat viedä ihmiskunnan hevoluution seuraavalle tasolle. LE COOL lähestyi näitä käänteisiä rap-kentaureja kunnioituksella ja välttäen äkkinäisiä liikkeitä.

Moi, H.A.S.! Olette omien sanojenne mukaan Suomi-grimen pioneereja. Avatkaa vähän, mitä grime on.

Sylvester Stallion: Grime on suurmiesten soundi, puhdasta voimaa ja äärimmäistä herkkyyttä. Grime on villihevosen valjastamisen taustamusiikkia, maailmanvalloituksen soundtrack, eli sitä raakaa Yli-Hevosen raivoa, joka synnyttää hurrikaaneja ja halkaisee mannerlaattoja. Grime on hevosen ja miehen selittämätön side, Suomi-grime tämän routaisen korven kirveellä kesyttäneen kansan perkeleellisen, primaalin aspektin uudelleensyntymä musiikillisessa formaatissa, ei mitään kloppien riehumista julkisissa kulkuvälineissä.

V65: Grime on talleilla tehdyn miestä raskaamman työn musiikillinen vastine. Suomessa käytetään grime-sanaa nykyään liian helposti kaikenlaisen urbaanin rap-musiikin yhteydessä. Ensinnäkin se ei tee musiikistasi vielä grimeä, että kutsut sitä grimeksi. Toisekseen grime ei ole Suomessa urbaania, täkäläisessä grimessä haisee heska. Erinäiset tahot koettavat alituiseen omia H.A.S:n valtikkaa, mutta kun Yli-Hevosen langettama tuomiopäivä vihdoin koittaa, ainoa pystyssä oleva elollinen näky tulee olemaan H.A.S:n hatussa seisova sulka.

Hevoskuiskaaja: Grime on ominainen musiikkityyli hevosmiehelle rankkuutensa ja intensiivisyytensä vuoksi. Hevosmiesten tyylit ovat kehittyneet äärimmilleen ja he pysyvät mukana uskomattomassa laukassa. He haastavat itsensä päivittäin grimella, hevosen kellottaessa millin tarkkaa dataa. Kuten grime, Hevosmies on poukkoileva, viileä ja arvaamaton. Grime on raakaa alkuvoimaa, villihevosen vapaus ja vaarallinen katse. Horse Attack Sqwad kehitti nykyään hiukan löyhästikin käytetyn termin Suomi-grime.

Miten H.A.S. on saanut alkunsa?

V65: H.A.S. sai alkunsa hevosen ja ihmisen yhteyden heikkenemisestä seuranneesta tyhjiöstä ja sen huutavasta paikkaustarpeesta. Samoihin aikoihin myös suomalaisen rap-musiikin kivekset odottelivat vielä laskeutumistaan ja H.A.S:n pioneeritason grime repikin suomirapin kulkuset kerrasta pysyvästi maanrajaan, kun V65, Hevoskuiskaaja ja Sylvester Stallion astelivat ensimmäistä kertaa vuoron perään Villilän studion mikkikoppiin. H.A.S. on kuin liisteri satulan ja pakaroiden välissä, mutta toimii myös globaalissa grime-kentässä tasapainon ylläpitäjänä saavuttamattoman kirittäjän ominaisuudessa.

Sylvester Stallion: Alussa ei ollut mitään. Sitten suuri Yli-Hevonen hirnahti, ja siinä hirnahduksessa kaikki oli yhtä. Ihminen ja hevonen olivat kuin samaa kehoa, mutta ajan kuluessa yhteys heikkeni. Sitä yhteyttä palauttamaan tuli H.A.S. Yli-Hevosen voimalla tulimme viemään ihmiskunnan hevoluution seuraavalle tasolle.

Hevoskuiskaaja:

Repesi taivas, kaikui kavioin ääni
kuului viesti, hevollepantava lääni
kylä kaupunki ja kunta
vielä nukkuivat ihmiset hevotonta unta

täyttyi maa, täyttyi maanosa
kohta jokaisen elämässä hevosella osa
salamoi tuli, hirnui jumala
globaali on hevosesta humala

keskelle tuskan ja hevottoman elon
manifestoitui voittamaan pelon
armosta ylimmän, viis kautta viis
Hevoskuiskaaja, Stallion ,V65

Ketkä ovat teidän esikuvianne?

V65: Tärkein esikuvamme on luonnollisesti Suuri Yli-Hevonen, mutta myös vanhat isoisoisoisoisoisoisoisämme, Villilän tallien toteemeina tunnetut Villilän muinaisen hevosiskuryhmän perustajat vaikuttivat työllään suoraan H.A.S:n toimintamalleihin ja täten lukeutuvat myös esikuviksemme. Isoisoisoisoisoisoisoisiemme henkien kuiskauksia on muuten kuultavissa useassa Älä koske mun hevoon -levymme kappaleissa.

Sylvester Stallion: Meitä on pitänyt esikuvinaan mm. Julius Caesar, Tšingis-kaani, hunni Attila, Nikola Tesla sekä kaikkien uskontojen kaikki profeetat. Aasiassa on palvottu H.A.S:ia vuosituhansia, ja hevosmiehen statuksen saavuttaminen on nähty korkeimpana olemisen muotona, osittain siksi, että aikoinaan palautimme Vedat intialaisille, kun ymmärtämättömät olivat menneet ne värikynillä sotkemaan.

Hevoskuiskaaja: Koska kollegani mainitsi jo tärkeimmän johdattajamme, uskallan heittäytyä hieman leikkisästi maallisempien asioiden pariin. Tahdon osoittaa kunniaa kaikille suurhevosille, jotka ovat ikävästi jääneet selässään killuvan mitättömän luontokappaleen saavutusten varjoon. Haluankin painottaa faktaa, että useiden suurmiesten ja -naisten takana on seissyt vielä suurempi hevonen. Tätä julkeaa kunnianriistoa onkin seurattu Villilässä erittäin pahalla silmällä viimeisimpien vuosituhansien kuluessa.

Käyttekö usein raveissa? Entä onko totoamalla tullut rahaa?

V65: Raveissa käymme pelkästään voittamassa ja ohjaamme ravirahamme lyhentämättöminä erinäisten hevosryhmien hyvinvointiin, kuten esimerkiksi syrjäytymisvaarassa olevien hevosten kuntoutustoimintaan. Emme veikkaa itse, mutta olemme vinkeillämme leiponeet muutamasta naapurin herttaisesta mummosta lyhyessä ajassa miljonäärejä.

Sylvester Stallion: Vaikkakin olemme kaiken materian yläpuolella, käymme joskus huvittelemassa kuolevaisten kustannuksella jalosukuisten hevostemme kera, levittäen Yli-Hevosen ilosanomaa korjaamalla potin kuin potin. Voittorahoilla tuemme liima- ja meetvurstibisneksen vastaista toimintaa sekä järjestämme vertaistukiryhmiä Ismo Leikolan uhreille.

Hevoskuiskaaja: Villilän teksti-tv:seen tulee tulokset jo päivää ennen raveja. Kaikki tuotot ohjataan lyhentämättöminä hevosten hyvinvointiin.

Onko teillä tiedossa kiireinen kesä vai ehdittekö yhtään kirmailla laitumilla?

Sylvester Stallion: Kesä kuluu terää teroittaessa ja hevosia valmentaessa valmistautuen Yli-Hevosen lupailemaan tuomiopäivään. Mikäli merkit pitävät paikkansa, on Villilän nakkikone tulevina aikoina kovaakin kovemmassa käytössä, ja ennen sitä olisi hyvä ehtiä astuttamaan vielä viimeiset tammat ennen lopullista ryminää.

V65: Kiire ei katso vuodenaikaa, sillä talleilta ei työt lopu vaikka aurinko sammuisi. Tallitöiden ohessa H.A.S. myös keikkailee aktiivisesti, äänittää uusia kappaleita tulevalle Suuren Yli-Hevosen armosta -nimiselle albumilleen sekä tekee musiikkivideoita. Yritämme silti kaikkemme yhdistääksemme edellä mainitut askareemme, ja trailerilla Espanjasta haettu uusi äänittäjämme onkin osoittautunut äänitystaitojensa sekä synnynnäisen hengenluojana olemisen lisäksi myös erinomaiseksi videokuvaajaksi.

Hevoskuiskaaja: Villilässä on päällä ainainen tallivuoro, joten kiirettä pitää. Keikkavossikka liikkuu tasaiseen tahtiin levittämässä grimen ilosanomaa halki kesäisen Suomen. Hevosmies on tunnettu villistä irrottelusta silloin harvoin, kun aikaa jää.

Uusi videonne julkaistiin juuri. Koska uusi albumi tulee ulos?

V65: Uutta albumiamme tulee edeltämään uusia singlelohkaisuja, kuten juuri julkaistu “Putsaa hevoo”, mutta myös edellisen levyn julkaisemattomia videotaideteoksia. H.A.S:n konseptissa edellinen albumi on yhtä relevantti kuin seuraavakin. H.A.S. on ajaton eikä halua sulautua skeneksi kutsutun löyhkän standardeihin.

Sylvester Stallion: Kun Yli-Hevonen haluaa, että se tulee. Olemme ajaton ilmiö kertakäyttökulttuurin kyllästämässä maailmassa, ja siten H.A.S tulee olemaan aina relevantti riippumatta lammaslaumasta nimeltä skene, sillä me vastaamme tekemisistämme vain Yli-Hevoselle.

Hevoskuiskaaja: Hevosmiehen aikakäsitys on moniulotteinen. Jokainen kappaleemme syntyy joka päivä uudelleen. Yli-Hevonen on määritellyt tarkan aikataulun tulevalle albumillemme. Me seuraamme johdatusta. Kaikki on niin sanotusti isommissa kavioissa. Villilän laitumella liikkuu kuitenkin hevosten keskuudessa huhuja siitä, että studion ovi olisi käynyt tiuhaan tahtiin viime aikoina.

Mikä on parasta Tampereella juuri nyt?

V65: Parasta Tampereella on nopea rajanylitys Villilään. Vanhan hevosmiehen sydäntä lämmittää myös tamperelainen keikkakansa, josta löytyy erittäin hevosystävällisiä kuolevaisia.

Sylvester Stallion: Teivon ravirata.

Hevoskuiskaaja: Lyhyt matka Villilän tasavaltaan.

Kiitos, Horse Attack Sqwad!

Seuraa Hevosmiesten edesottamuksia täällä.

Kuva: Akira Seppänen

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.