Elias Markkula

Elias Markkula on ohjaaja ja valokuvaaja, joka on työskennellyt kameroineen varsinkin räpin maailmassa. Eliaksen toteuttama minidokumenttisarja manseräppäreistä on herättänyt ansaittua kiinnostusta myös Tampereen ulkopuolella. Mies kertoi meille hieman muun muassa sarjan tulevaisuudesta.

Moi, Elias! Kuinka olet päätynyt urallesi, ja mikä on toistaiseksi ollut paras projekti, jonka olet päässyt ohjaamaan?

Tekemällä. En päässyt alan kouluihin, joten piti alkaa tekemään omia projekteja. Manseräp-dokkarisarjasta on tullut hyvää palautetta, ja se on onnistunut mielestäni hyvin projektina. Toinen hyvä ja onnistunut projekti tälle vuodelle oli Cheekin jäähallikiertueen dokkarisarja.

Manseräp-dokkarisarjassa on nähty nyt Kalle Kinos, Majuri, Silkinpehmee ja Haamu. Miten kyseiset räppärit valikoituivat dokumenttiin?

Aluksi kysyin sarjaan mukaan sellaisia räppäreitä, jotka kiinnostivat minua henkilökohtaisesti. Seuraaviin jaksoihin aloin kyselemään vähän muiltakin mielipiteitä, ketä räppäreitä sarjassa haluttaisiin nähdä. Pääasiana on ollut kuitenkin, että sarjassa esiteltävillä räppäreillä olisi jotain sellaista oikeata sanottavaa itsestään, mitä heistä ei ole vielä välttämättä kuultu tai nähty.

Onko sarjalle tulossa jatkoa? Keitä haluaisit vielä kuvata?

Todennäköisesti jatkoa on luvassa. Olen yrittänyt saada Pajafellaan ja Petri Nygårdiin yhteyttä, joten heitä tullaan mahdollisesti näkemään vielä sarjassa. Suunnitteilla on myös tehdä muista kaupungeista samalla tyylillä jaksoja.

Mitä mieltä olet suomalaisen räpin nykytilasta?

Sarjan tavoitteena ei ole ollut pohtia räpin nykytilaa vaan esitellä eri artisteja todenmukaisesti ja ilman koristelua. Mutta nyt jo tekemistäni jaksoista olen huomannut, että Tampereella on menossa jonkinlainen sukupolvenvaihdos räpin saralla. Olisi hienoa saada sen takia nuorempiakin tulokkaita mukaan sarjaan.

Millaisen projektin haluaisit päästä toteuttamaan ohjaajana? Entä valokuvaajana?

Projektin, johon voisi olla täysin tyytyväinen.

Kerro vielä lopuksi, mikä Tampereella on mielestäsi parasta?

Laukontori ja MUSTA.

Kiitos, Elias!

Tsekkaa Manseräp-sarja ja Eliaksen kotisivut.

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.