Anne Pajari ja Kirsi Nurminen / Mama Bear

Sekä Anne että Kirsi ovat aiemmassa arjessaan tehneet vaativaa työtä viestinnän, markkinoinnin, kestävän kehityksen ja strategisen johtamisen parissa. Sitten naiset päättivät ottaa elämästään äitikarhumaisen niskalenkin ja muuttaa sen suuntaa. Nyt he ovat perustaneet Mama Bear Wellness -nimisen puurobistron ja hyvinvointihuoneen Laukontorille.

Moi, Anne ja Kirsi! Avaatte maanantaina 24.10. Laukontorille Mama Bear Wellness -nimisen puurobistron ja hyvinvointihuoneen. Mistä tarkemmin ottaen on kyse? Mitä kaikkea Mama Bear Wellness tarjoaa?

Anne: Mama Bear on uudenlainen hyvinvointipaikka, jossa yhdistyy kokonaisvaltainen kiinnostus fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Kahvilapuolella eli puurobistrossa on tarjolla nimensä mukaisesti erilaisia puuroja: pitkään haudutettuja sekä tuorepuuroja monipuolisine lisukkeineen. Tarjolla on myös laadukkaat Johan & Nyströmin luomukahvit ja -teet sekä erilaisia raakakakkuja ja muita gluteenittomia ja maidottomia herkkuja.

Kirsi: Hyvinvointihuoneessa on mahdollisuus osallistua ohjatuille mindfulness- ja rentoutustunneille sekä -kursseille. Tarjoamme erilaisia valmennus-, hyvinvointi-, stressinhallinta- ja tykypaketteja myös työyhteisöille ja muille pienille ryhmille. Päiväaikaan hyvinvointihuone toimii Ideaariona, eli sitä on mahdollista vuokrata 2–10 hengen ryhmille kokouskäyttöön. Ideaario on rento ja mukava kokoustila, jossa istutaan pitkän pöydän sijaan rennosti nojatuoleissa. Kokouksiin on mahdollista saada mukaan lyhyempiä mindfulness- ja rentoutusharjoituksia ja kehoa virkistäviä tarjoiluja. Näistä kerromme lisää Facebook-sivuillamme ja pian avattavilla nettisivuillamme mamabear.fi.

Mistä ajatus oman yrityksen perustamiseen sai alkunsa?

Kirsi: Me olemme molemmat alan vaihtajia. Minä tein pitkään töitä Tampereen kaupungilla kestävän kehityksen ja strategisen johtamisen parissa. Jäin muutama vuosi sitten pois vakituisesta työstäni ja vaihdoin virkamiesuran yrittäjyyteen. Aikaisemmin olen tehnyt töitä kotona sekä asiakkaiden tiloissa. Mama Bear tarjoaa nyt mahdollisuuden omaan tilaan, jossa saan ohjata rentoutustunteja ja kehonhuoltotunteja sekä valmentaa yksittäisiä ihmisiä ja työyhteisöjä seesteisessä, mieltä ja kehoa rauhoittavassa ympäristössä.

Anne: Minä puolestani olen tehnyt pitkän uran viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Pitkät työpäivät ja matkustaminen kävivät lopulta todella raskaiksi, ja jo aiemmin herännyt kiinnostukseni kehon ja mielen rauhaan alkoi pyöriä mielessä entistä useammin. Silloisessa työtilanteessani minulla ei ollut voimia huolehtia omasta hyvinvoinnistani ollenkaan, elämä oli selviytymistä päivästä ja projektista toiseen. Koin vahvasti, että haluan elää elämääni toisin. Jätin vanhan työni, otin itselleni aikaa levätä ja tyhjentää mieli vanhoista taakoista ja löytää taas oma itseni. Oma hyvinvointipaikka oli ollut haave ja unelma, joka sitten pikkuhiljaa alkoi muuttua suunnitelmaksi.

Kirsin kanssa olemme vanhoja naapureita ja yhteys on säilynyt naapuruuden jälkeenkin. Olen itse ollut Kirsin valmennusasiakkaana ja voinkin sanoa sen olleen käänteentekevää sille, että olen tässä tilanteessa nyt. Valmennuksessa kävin läpi omaa tarvettani muutokselle ja löysin vastauksia moniin mielessäni olleisiin kysymyksiin ja oivalsin ja opin itsestäni paljon. Kokemuksesta voinkin lämpimästi suositella Kirsin valmennusta kaikille stressin ja muutostarpeen kanssa painiskeleville.

Miksi juuri puuroa? Miksi mindfulnessia ja rentoutusta?

Anne: Tarkoituksemme on nostaa puuro uudelle levelille perinteisen aamueloveenan sijaan. Puurosta voi tehdä täysipainoisen aterian lisäämällä siihen proteiiniksi vaikka hera- tai riisiproteiinia ja rasvaksi kookosöljyä, voita tai avokadoa ja tietysti höystämällä sen marjoilla, pähkinöillä, hedelmillä jne. Ja miltä kuulostaisi puuro suolaisin lisukkein? Tai herkkupuuro kinuskikastikkeella? Puuro on maailmalla noussut kiinnostavaksi ateriaksi – ei siis vain aamupalalla syötäväksi – ja mm. Kööpenhaminassa, Lontoossa ja New Yorkissa on suosittuja puuropaikkoja. Oma kiinnostus terveelliseen, ravinteikkaaseen ravintoon ilman gluteeniviljoja, lehmänmaitoa ja valkoista sokeria – kuitenkin ilman otsaryppyjä – on koko juttua eteenpäin vievä voima, jota haluan jakaa myös muille.

Kirsi: Mielen ja kehon rauha kiehtoo minua. Ehkä erityisesti siksi, että niiden löytäminen ja ylläpitäminen on niin haastavaa nykyisessä kiireisessä ja virikkeitä täynnä olevassa elämässä. Olen itse taitava stressaamaan ja tarvitsen itseni valmentamisen taitoja ja rentoutustaitoja pitääkseni mieleni rauhallisena. Lisäksi tarvitsen venyttelyä ja kehonhuoltoa pitääkseni kehoni tyytyväisenä. Olen pystynyt auttamaan itseäni, ja uskon, että pystyn auttamaan myös muita kaltaisiani kehonsa ja mielensä stressaajia.

Mistä olette saaneet oppinne?

Anne: Mindfulness ja meditaatio ovat tulleet omaan elämääni stressivuosinani. Aloin itse harjoittelemaan meditointia itsenäisesti ja kävin kursseilla. Jäätyäni pois entisestä työstäni opiskelin mindfulness-ohjaajaksi ja NLP practitioneriksi. Koin vahvasti, että haluan jakaa tietoisen läsnäolon taitoja muillekin, sillä tiedän miten moni sinnittelee stressin, kiireen, masennuksen, suorittamisen, multitaskaamisen ja kaoottisen mielen sekamelskassa. Mindfulnessin avulla on mahdollista saada mielen rauha ja levollinen keskittymiskyky kiireen keskellekin.

Kirsi: Minä olen oppini saanut kouluttautumalla henkiseksi valmentajaksi eli coachiksi ensin yksittäisille ihmisille ja sen jälkeen yrityksille. Huomasin valmennuksissani, miten paljon ihmisillä ja työyhteisöillä on tarvetta stressin ennaltaehkäisemiseen ja hallintaan, ja päätin opiskella rentoutusvalmentajaksi. Koska ihmisen mieli ja keho ovat niin vahvasti sidoksissa keskenään, halusin vielä täydentää osaamistani kehon hallintaan ja huoltoon liittyvillä taidoilla. Tämän johdosta aloin opiskella Method Putkisto -ohjaajaksi, jollaiseksi valmistun tämän vuoden lopussa.

Onko tälle ajalle vaatimuksineen tyypillistä, että mindfulnesstaitoja täytyy erikseen harjoitella? Vai onko meillä aiempaa enemmän aikaa kääntyä kohti itseä?

Anne: Varmasti tähän aikaan liittyy kasvava kiinnostus mielen taitojen oppimiseen, kun lähes jokainen elää hyvin stressaavaa elämää. Ärsykkeiden tulva on arjessamme valtava, eivätkä aivomme ole adaptoituneet kestämään sellaista kuormitusta. Stressi, masennus ja uupumus sekä lukuisat muut pahoinvoinnin oireet ovat arkipäivää yhä useammille. Monilla on tarve pysähtyä ja hiljentää kohinaa. Mindfulnessharjoittelusta tehdyt lukuisat tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet selkeitä vaikutuksia suhteessa hyvinvoinnin paranemiseen. Läsnä olemisen taito on opittavissa kuten mikä tahansa taito, ja harjoittelu muokkaa aivoja kestämään stressiä paremmin. Kuten mindfulness-opettajani sanoo: Älä valita, ala valita!

Kirsi: Rentoutusharjoituksia tarvitaan erityisesti silloin, kun koetaan pitkittynyttä ylikuormitusta ja kun tavanomaiset rentouttavat toimet, kuten juoksulenkki, sauna ja yöuni, eivät enää riitä voimavarojen palauttamiseen, kun mieli käy jatkuvasti ylikierroksilla. Rentoutumista on hyvä harjoitella myös etukäteen, jotta voi ennaltaehkäistä omien voimavarojen liiallista kulutusta.

Entä mikä on ravinnon merkitys henkiselle hyvinvoinnille?

Anne: Uskon, että merkitys on aivan valtava ja paljon suoraviivaisempi kuin tulemme ajatelleeksikaan. Moni pitää kunnia-asiana tankata parasta bensiiniä omaan autoonsa, mutta oman kehon polttoaineella ei ole niin väliä. Vaikka uskon, että jokainen pystyy tunnistamaan, että ravintosisällöltään erilaisten aterioiden jälkeen vireystila ja jopa mieliala ovat erilaisia. Onneksi ravitsemuksesta tehdään koko ajan paljon tutkimuksia, ja ihmiset oppivat kuuntelemaan omaa kehoaan ja ottamaan itse vastuuta valinnoistaan.

Millaisen tyypin kannattaa astua Mama Bearin ovista sisään?

Kirsi: Ihan jokaisen, joka kaipaa pientä hengähdyshetkeä arjen kiireiden keskelle. Tahdomme arkipäiväistää mindfulnessia, rentoutumista ja terveellistä ravintoa siten, että jokainen uskaltaa tulla kokeilemaan niitä ja nauttimaan niistä.

Anne: Mindfulness- ja rentoutustuntimme on tarkoitettu ihan jokaiselle matti- ja maijameikäläiselle. Harjoittelemme läsnäolo- ja rentoutumistaitoja arkisella tavalla ilman mitään mystiikkaa. Tunneille ei tarvitse pukeutua mitenkään erityisesti eikä ole pakko istua risti-istunnassa. Jokainen voi olla oma itsensä ja harjoitella juuri itselle sopivassa asennossa ja jakaa kokemuksiaan juuri niin paljon kuin haluaa – tai olla jakamatta.

Millaisena näette Mama Bearin tulevaisuuden? Millaisia toiveita teillä on tulevalle?

Kirsi: Toivon, että tamperelaiset löytävät Mama Bearin paikkana, jossa jokainen kokee olevansa juuri sopiva sellaisena kuin on ja johon on helppoa ja turvallista tulla hetkeksi hengähtämään. Lisäksi toivon, että ihmiset oppivat harjoittamaan läsnäolon ja rentoutumisen taitojaan ja huomaavat, miten suuren hyödyn niistä voi saada arjen haasteissa.

Anne: Toivon, että voisimme tarjota läsnäolo- ja rentoutumistaitojen oppimista mahdollisimman monille tamperelaisille ja voisimme sitä kautta vaikuttaa siihen, että ihmiset voivat paremmin työssään ja elämässään. Toivon, että ihmiset löytävät tiensä Mama Beariin ja yhä useammat oppivat kohtelemaan itseään arvostaen ja kunnioittaen kehon ja mielen rauhaa.

Kiitos, Anne ja Kirsi! Hienoa, että olette perustaneet Mama Bearin – me toivotamme teille onnea ja menestystä.

Mama Bear Wellnessin löydät osoitteesta Laukontori 6 B. Verkossa voit seurata mammakarhumeininkiä Facebookissa ja yrityksen nettisivuilla.

Mama-Bear-logo

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.