Aleksi Kontu

Aleksi Kontu on tuoreen Vaella-miestenvaatemerkin perustaja. Haastattelussamme muotimies kertoo Vaellan ajattoman tyylikkäistä vaatteista ja yrityksen tulevaisuuden kuvioista. Lisäksi Aleksi antaa vinkkejä miesten viileimpään syystyyliin.

Moi, Aleksi! Pyörität suhteellisen tuoretta Vaella-nimistä miestenvaatemerkkiä. Kerro vähän Vaellasta.

Vaella on pohjoismaiseen muotoiluun ja suunnitteluun erikoistunut design- ja palvelukonsepti.

Miten alun perin päädyit vaatebisnekseen? Miksi vaatteet kiinnostavat?

Ajatus vaatteisiin lähti kiinnostuksesta pohjoismaiseen designiin ja suomalaiseen muotoiluun. Taustalla oli halu kehittää jotakin ja vastata johonkin, mihin joku muu ei ole vielä vastannut.

Mitkä ovat Vaellan ominaispiirteet? Miten merkki eroaa muista?

Merkin ominaispiirre on sen design, jossa tuomme yhteen suomalaisen juron olemuksen ja pohjoismaisen minimalistisuuden. Erottuvuus tulee meidän kohderyhmällemme tarkoitetusta yksilöllisestä suunnittelusta ja palvelusta. Kehitämme koko ajan uusia kaavoja ja mitoituksia ratkaistaksemme erilaisia haasteita, joita asiakkaamme kohtaavat pukeutumisessa. Yhdistämme modernit leikkauksemme ajattomiin arjen vaatteisiin, minkä tuloksena syntyy yksilöille suunniteltuja kappaleita, joita on helppo käyttää. Lisäksi kehitämme Vaellalle konseptimyymälää, jonka tarkoitus on yhdistää kokonaisvaltaisesti design, palvelu ja helppous. Siitä sitten myöhemmin.

Miten Vaellan vaatteet syntyvät? Ja mistä niitä saa?

Vaellan vaatteet saattavat syntyä aivan hetkellisistä inspiraatioista tai pitkästä pohdiskelusta. Tärkeintä kuitenkin on, että jokaisella syntyvällä kappaleella on tarkoitus. Se voi olla joko tilanne tai paikka, mihin se on tarkoitettu. Pääajatus on kuitenkin uusittu kaava, joka ratkaisee jonkin klassikkovaatteen mitta- tai istuvuusongelman ja tekee siitä nuorelle miehelle sopivan.

Meillä on tällä hetkellä 12 jälleenmyyjää ympäri Suomen ja oma verkkokauppa.

Miltä näyttää Vaellan tulevaisuus?

Meidän jakeluverkosto tuplaantuu ensi kevääseen mennessä, ja meillä aloittaa silloin myös yksi ulkomaalainen asiakas. Tulevaisuus näyttää hyvältä, mutta varjopuolena tämä vaatii myös enemmän ulkopuolista pääomaa, jota on vaikea saada vaate-alalle.

Millaisia tyylivinkkejä antaisit miehille nyt syksyksi ja tulevaksi talveksi?

Monet suosittelevat syksyn tullessa värikkyyttä, mutta mielestäni syksyllä kuuluu fiilistellä hieman melankolista ja boheemia tyyliä. Suosittelen tummia värejä, mutta jos haluaa vaihtelua harmaalle ja mustalle, suosittelen kokeilemaan oliivinvihreää tai viininpunaista! Buutsit on tietty ehdoton jalkine, ja yläkertaan farkkua, flanellia tai pitkiä kauluspaitoja! Siihen päälle bikertakki tai hieman nukkaantunut villakangastakki.

Kerro vielä lopuksi, mikä on parasta Tampereella juuri nyt.

Syksyiset lenkkipolut ja paikalliset kuppilat.

Kiitos, Aleksi!

Tutustu Vaella-merkkiin yrityksen kotisivuilla ja Facebookissa. Huomaa myös LE COOL Tampereen arvonta, jossa voit voittaa Vaellan stailin farkkupaidan!

Aleksin kuva: Toni Hukkanen

vaella_farkkupaita-Antti-Kulmanen

Vaellan farkkupaita. Kuva: Antti Kulmanen.

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.