Bobby Fischer asuu Pasadenassa – vielä kerran

Teatteritorstaina tammikuuta 19
Bobby-Fischer-Tukkateatteri-LE-COOL-Tampere


Missä?
Tukkateatteri
Laukontori 12, Tampere
Katso kartasta
Milloin

klo 19, viimeinen esitys

Paljonko

17 / 10 / 5 €Missä?
Tukkateatteri
Laukontori 12, Tampere
Katso kartasta
Milloin?

klo 19, viimeinen esitys

How Much?

17 / 10 / 5 €

Tukkateatterin näytelmä Bobby Fischer asuu Pasadenassa on valittu esitettäväksi Työväen näyttämöpäivillä Mikkelissä kuun lopussa. Sitä ennen esitys nähdään Tampereella vielä pariin otteeseen, tänään viimeistä kertaa. Näillä sanoin suosittelimme näytelmää teille jo viime kevättalvella, kun se sai ensi-iltansa:

Lars Norénin alkuperäisteokseen pohjautuvassa psykologisessa perhedraamassa nelihenkistä perusperheen malliesimerkkiä repivät kunkin omat demonit ja toisaalta keskinäisten, tulehtuneiden suhteiden karikot. Äiti heiluttaa tahtipuikkoa vaatimalla ja uhriutumalla, isä pakenee töihinsä, tytär on traumojensa alkoholisoima ja poika elää henkisen sairautensa määrittelemänä. Perhe-elämän ulkoiset kulissit ovat moitteettomat kuin vanhempien olohuone, joka on koko kaksituntisen näytelmän ainoa tapahtumapaikka. Lopulta ne alkavat kuitenkin tuntua ahtailta ja ahdistavilta, samoin kuin roolihenkilöiden liitoksissaan natiseva elämä.

Ohjaaja Heidi Lakaniemi on sallinut teokseen myös muutamia huumorin hetkiä, mutta parhaiten näytelmä sopii niille, jotka nauttivat teatterinsa elleivät nyt niin mustana kuin Anssi Kelan vaatekaappi niin synkänpuoleisena kuitenkin.


Bobby Fischer is alive and lives in Pasadena

A dialog-heavy drama about a dysfunctional family (are there any other kind?), Bobby Fischer is alive and lives in Pasadena caters to a Finnish-speaking audience. Based on a Swedish play by Lars Norén.

Where? Tukkateatteri, Laukontori 12
When? 7 pm
How much? 17 / 10 / 5 €

Valokuva / Photo: Jani Rutanen

Comments

Täältä löydät lisää hyvää

sisältöäPaikka

Hohdokkaassa, mennyttä aikaa henkivässä ravintolassa perinteikkyys on valttia.